Genel

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!Kiracıların taşındıkları dairelerden bazı masraflar olabilir ya da sonradan bazı masraflar oluşabilir

KİRACILAR HANGİ MASRAFLARI KİRADAN DÜŞEBİLİR?

Kira sözleşmesi, Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan sözleşmeye, kira sözleşmesi denilmektedir. Kiracıların taşındıkları dairelerden bazı masraflar olabilir ya da sonradan bazı masraflar oluşabilir. Kiracıların, bu masrafları kiradan düşme hakları vardır. Bu konuya örnek verirsek de Evin demirbaşlarından birinin bozulması halinde ortaya çıkan fatura, ev sahibine verilir ve masraflar kira bedelinden düşürülür. Apartman yönetimi tarafından yapımına karar verilen herhangi bir gider de örneğin; mantolama, izolasyon gibi işlemlerin masrafını da gayrimenkul sahibinin ödemesi gereken masraflar kategorisine girer. Ancak kiracı bu masrafları ödeyeme gibi bir eyleme girerse de bu masraflar kira bedelinden düşer.

İşte “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” şeklinde araştırılan soruların yanıtları ve diğer detaylar…

KİRACI KAÇ KEZ KİRA ÖDENMEZSE ÇIKARILIR?

Kiracı kaç kez kira ödenmezse çıkarılır sorusu her kiracının sorduğu sorulardan biridir. Türk Borçlar Kanunu'nun 352/2. Maddesi uyarınca, aynı kira dönemi içinde iki defa haklı ihtar gönderilerek, kira ödemeyen kiracı tahliye davası ile karşı karşıya kalabilir.  Burada kira döneminden bahsedilen de bir yıllık kira süresi olmaktadır.

EV SAHİBİ “KENDİM OTURACAĞIM DİYE” KİRACIYI NE KADAR SÜREDE ÇIKARABİLİR?

Kiracının, kirasını ödemediği zaman haklı ihtarla cezalandırılması gerekir. Kira sözleşmesine ters düşen bir durum meydana gelirse mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi durumunda kiracının evden çıkması istenebilir. Buna ek olarak kişinin taşınmazı satabilir ya da ev sahibi ihtarname çekerek, ‘burada ben oturacağım’ diyebilir. Bunun için de kiracıya 6 ay müddet verilmek zorundadır. İhtiyaç sebebi. Yani ‘Oğlum, kızım ya da kendim oturacağım’ deme durumunda yani bu şekilde tahliyelerde ise 3 yıl kiraya verilmez. Bu maddelerden herhangi oluşmamışsa kira sözleşmesinin süresi dolsa da kiracının tahliyesi yapılmaz.

KİRACI TAHLİYESİ NEDİR?

Kiralanan taşınmazlarda kiracının herhangi bir nedenle taşınmazdan hukuki yollar ile çıkarılmasına kiracı tahliyesi adı verilir. Kiracıyı çıkarma çeşitli yollar ile yapılabilir. Tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliyesi davası, tahliye talepli icra takibi gibi çeşitli yollar mevcuttur.

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Polis promosyonları yattı mı? Polis promosyonları ertelendi mi?

Engelli aracın ÖTV ödemesi ne kadar? Engelli araç alım limiti 2023 artacak mı?