27 / 09 / 2024

Kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının kira sözleşmesini nasıl sonlandıracağını anlattı. İşte o paylaşım…




Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren ve ev sahiplerinin elini kolunu bağlayan yüzde 25'lik zam sınırı sonrası ev sahibi ve kiracı kavgaları da adeta tavan yapmıştı.

Pek çok ev sahibi yüzde 25’lik zam sınırı nedeniyle kira sözleşmesini sonlandırmak isterken, ev sahiplerinin kira baskılarıyla karşı karşıya kalan kiracılar da kira sözleşmelerini sonlandırmayı tercih etti. Peki kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Hem mülk sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının kira sözleşmesini nasıl sonlandıracağını anlattı.



Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

Kiracı Kira Sözleşmesini Nasıl Sonlandırır!Fesih Bildirimi Yetersiz, Fiili Tahliye ve Anahtar Teslimi Gerekir!

Kiracı tarafından yalnızca fesih bildiriminin gönderilmesiyle kira sözleşmesi sona ermez. Kiralananın fiilen boşaltılması ve anahtarın da kiraya verene teslimi gerekir. Aksi halde kiracı fiili tahliye tarihine kadar kira bedelinden sorumludur.

 

 

Merkez Bankası tam 3 yıl önce bugün faiz indirimi yapmasaydı ortalama konut fiyatı 300 bin TL olacaktı!

Avukatlar da kira davalarına isyan ediyor: Dünyanın hangi ülkesinde kira davası bu kadar zor ilerler?

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 52'lik artış!


Geri Dön