27 / 04 / 2024

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 



Ev sahipleri ile kiracıların arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artarak devam etmekte bu tarz sıkıntınlara sebep olan yığınla konu var. Bu konular içerisinde de kombi masrafları da önemli bir yer tutuyor. İki tarafta bu masrafları ödememek için topu daima birbirlerine atıyorlar. Fakat yasal uygulama ile kimin, hangi masrafı ödemek zorunda olduğu gayet açık bir durum oluyor.

KOMBİ BAKIMI KİME AİTTİR? KİM ÖDER? 

Buna göre, ev sahipleri kiracılara yaşayabilecekleri şartlarda bir ev teslim etmek zorundalar. Teslim ettkleri bu evin demirbaşları da ev sahibi tarafından kiracıların kullanımına eksiksiz olarak sunulmaktadır. Bir evde oturan kiracı yapacakları kullanımlar ile birlikte çeşitli masraflarla da karşılaşabilir. Evde yer alan  demirbaşların bakım masrafı ev sahibinin değil kiracının ödemesi gereken bir masraf olarak karşımıza çıkıyor.  Kombi de bir demirbaş olduğu için de bu masrafı kiracı öder. Kiracı, sadece bakım masrafını değil eğer temizlik masrafı da çıkarsa bunu ödemek zorundadır. 

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

EV SAHİBİ NE ÖDER?

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Bir evde ye ralan demirbaşın bakım ve temizliği kiracının sorumluluğunda olduğu gibi parça değişikliği, tamir veya sıfırdan değiştirilmesi gibi işlemlerde ortaya çıkan masraflar da ev sahiplerinin olmaktadır. Ev sahipleri kombi bozulur ve değiştirmek gerekirse masrafını ödemek durumdadır. Ancak burada çok önemli bir ayrıntıya özellikle dikkat etmek gerekiyor.

Kombi bozulmuş ve değiştirmek gerekiyorsa bunu ev sahibi ödemeli ama istisna durumu olabiliyor. Çalışır hale kiracıya teslim edilen kombi kiracının hor kullanması nedeniyle çalışmaz hale gelmişse, kiracının kusuru nedeniyle bozulmuşsa o zaman masrafı ödemek ev sahibine düşmeyecektir. Bu durumda ödeme kiracı tarafından yapılmalıdır. Ancak bu durumun ispat edilmesi gerektiği bilinmelidir. İspat edilmedikçe kiracıdan herhangi bir ödeme alınmayacaktır.

Kışın kombi kapatan kat maliklerine uyarı: Komşunuz dava açıp, zarar talebinde bulunabilir

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı..

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

 

 

 


Geri Dön