27 / 04 / 2024

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.



İstanbul Bakırköy'de kira artışından dolayı  tartıştığı kiracısını darp ve tehdit etmesiyle yargılanan ev sahibi 7 yıl 25 gün hapis cezasına çaptırıldı.

''KORUMALIK İŞİ YAPIYORDUM''

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Nizam Şimşek ile müşteki Guldzhakhan Kritchkai ve taraf avukatları  katıldı. Nizam Şimşek, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.  Olayın yaşandığı zamanda diğer sanık Serdar Ok ile korumalık ve bodyguardlık işleri yaptıklarını açıkladı. 

Ataköy'de 400 dairesi olduğunu belirten sanık Mehmet Cengiz Bilik'in, kiraları toplarken yanında korumalık yapmaları yönündeki teklifini kabul ettiklerini açıklayan Şimşek, "Bilik, 'Bir daireme çöktüler. Kiracıyı çıkarmama yardımcı olun. İşi bitirin, karşılığında 20 bin dolarınızı alın.' dedi.

Ardından Nadir Övünç'ün yani kiracının adreslerini verdi. Nadir'in karısının numarasını Serdar'a attı. Bu iki evin adresinin bilgisini de  paylaştı. 'Gerekirse ayaklarına silahla sıkın.' diyerek, bize işi verdi.''dedi.

Şimşek '' Bir gün sonra Serdar ile bu adrese gittik. Kapıcı dış kapıyı bize açtı. Mehmet bey kapıcıya para verdi. Daha sonra yukarıya çıktık. Nadir'in olmaması sebebiyle oradan ayrıldık. Eşine, 'Bir an önce bu evden çıkarsanız sizin için en hayırlısı bu olur.' dedik. 'Öldürürüz.' diyerek tehdit etmedik." dedi. 

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

7 YIL 25 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ!

Mahkeme, sanık Mehmet Cengiz Bilik'e, kiracıları Guldzhakhan Kritchkai ve eşi Nadir Övünç'e yönelik "silahla basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde yaralama", "zincirleme olarak silahla tehdit", "mala zarar verme", "birden fazla kişi ile birlikte konut dokunulmazlığının ihlali" ve "hakaret" suçundan toplam 7 yıl 25 gün hapis cezası verdi.

Öte yandan Sanıklar Nizam Şimşek ve Serdar Ok da Guldzhakhan Kritchkai'ye yönelik "birden fazla kişi ile tehdit" suçlamasından 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

DAVANIN GEÇMİŞİNDE NE OLDU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; müşteki Guldzhakhan Kritchkai'nin ev sahibi olan sanık Mehmet Cengiz Bilik'in kirayı yüzde 100 artırmasına karşı çıkması üzerine sanığın şiddet uygulayarak müştekiyi evden çıkarmak amacıyla çeşitli yollara başvurduğu belirtildi. 

Söz konusu İddianamede, 2 Temmuz 2022 tarihinde evlerine girerek darbettiği müştekileri tehdit eden sanığın, "hakaret", "silahla yaralama", "silahla tehdit, "konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından toplamda 9 yıl 3 aydan 24 yıla kadar hapis ile cezalandırıldı. 

Sanıklar Nizam Şimşek ile Serdar Ok hakkında 22 Ekim 2022 tarihinde müşteki Guldzhakhan Kritchkai'ye yönelik "tehdit" suçundan düzenlenen iddianamede göre Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen Mehmet Cengiz Bilik'in davası ile birleştirildi.

Ev sahipleri adalet istiyor: Aldığımız kiralar evin vergisini ödemiyor!

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Geri Dön