30 / 04 / 2024

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...



Bayram sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemi oldukça yoğun geçecek. Gündeme gelecek konulardan biri de ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren kira sözleşmleriyle ilgili yeni düzenleme olacak. Kira sözleşmelerinin e devlet platormu üzerinden yapılmasını öngören düzeleme gündeme gelecek. İşte ayrıntılar..

MECLİSİN GÜNDEMİNDE KİRA SÖZLEŞMELERİ OLACAK

Bayram sonrası, TBMM'nin gündemine bir dizi önemli düzenleme gelecek. Bunlar arasında kripto para düzenlemesi, enerji ve turist rehberliği yasaları, vergi indirimleri ve istisnaları ile kira sözleşmeleri yer alıyor. Kira sözleşmelerinin e devlet aracılığıyla yapılmasına dair çalışmalar yapılacak. 

KİRA SÖZLEŞMELERİ E DEVLET' E TAŞINIYOR

Kamudanhaber'de yer alan habere göre; TBMM'nin gündemine gelecek olan düzenlemelerden biri de kira sözleşmelerinin artık e-devlet platformu üzerinden yapılması oldu. Söz konusu değişiklikle, kira işlemlerinin daha kolay ve şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlamayı hedefliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sistemle kayıt dışı işlemlerle etkin bir şekilde mücadele edilecek.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

YÜZDE 25 SINIRI NE ZAMAN SONA ERECEK? YÜZDE 25 KİRA SINIRINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Öte yandan, Meclis gündemine Temmuz ayında sona erecek olan yüzde 25'lik kira zam sınırı da olacak. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki kira gelirimi ise her geçen gün artmaya devam ediyor. 

YENİ DÜZENLEME İLE NELER OLACAK?

Yeni düzenleme, tüm ev sahipleri ve kiracıları doğrudan etkileyecek. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması, taraflar arasında daha güvenli ve kolay bir işlem süreci sunmayı vaat ediyor. Ayrıca, bu sistemle tüm işlemler dijital ortamda kaydedilecek ve her türlü hukuki süreç için kolaylıkla erişilebilir olacak.

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Geri Dön