28 / 04 / 2024

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.



Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni dava detayları gündeme gelmeye devam ediyor. 10 yıldan beri devam eden ve kiracı olarak oturan bir kişiyi mülk sahibi evden çıkarmak isteyince konu yargıya taşındı. Evden çıkmak isteyrn ve kirasını ‘yüzde 25 artırımlı’ ödemek isteyen kiracı için mahkemeden şok karar geldi. 

10 YILLIK KİRACISINI ÇIKARMAK İSTİYOR

Sputniknews'de yer alan habere göre; Arabuluculuk sistemi ile beraber pek çok uyuşmazlık dava açılmadan çözülürken, bazı uyuşmazlıklarda ise dava yoluna gidilebiliyor. Özellikle ev sahiplerinin açtığı tahliye davaları uzun yıllar sürebiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanmakta. Fakat usulüne uygun olarak açılan bir tahliye davası çok kısa sürede de sonuçlanabiliyor.

Gündeme gelen bir ev sahibi kiracı anlaşmazlığına göre 10 yılı aşkın süredir bir evde oturan kiracıyı ev sahibi çıkarmak istiyor. Bununla ilgili önce arabuluculuk süreci başlatılıyor ancak kiracı evden çıkmak istemediğini belirtip kirasını yüzde 25 artırımlı ödemek istediğini beyan edince taraflar anlaşma sağlayamadığından dolayı tahliye davası açılıyor.

Dava sürecine ilişkin detayları anlatan Avukat Gizem Gonce, konuşmasında şu ifadeleri kullandı
“Müvekkilim ev sahibi ve evinde oturan kiracı da 10 yılı aşkın süredir bu evde oturan bir kiracı, öncelikli olarak ev sahibi arabuluculuk başvurusunda bulundu. Kiracı evden çıkmak istemediğini, yüzde 25 artış yaparak oturmak istediğini belirtti.

Bunun üzerine arabuluculuk sürecinde anlaşmaya varılamamasından kaynaklı olarak tahliye davası açıldı. Tahliye davasında da süreç ilk duruşmada taşınmazın tahliyesine karar verilmesi şeklinde sonuçlandı. Burada önemli olan husus öncelikle haklı bir nedenle ihtarname gönderilmesiydi. Ev sahibi ihtarname göndermek suretiyle sözleşmenin yenilenmeyeceğini, kira sözleşmesinin yenileneceği tarihten en az 3 ay önce bunu bildirmişti."dedi.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

TAHLİYE DAVALARI NE KADAR SÜRÜYOR?

Arabuluculuk sistemiyle pek çok uyuşmazlık dava açılmadan çözülürken, bazı uyuşmazlıklarda ise dava yoluna gidilebiliyor.

Özellikle ev sahiplerinin açtığı tahliye davaları uzun yıllar sürebiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Ancak usulüne uygun olarak açılan bir tahliye davası çok kısa sürede de sonuçlanabiliyor.
 

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Arabulucu avukattan kiracı tepkisi: Kiracılar konut sahiplerinin ortağı mı?

Geri Dön