06 / 05 / 2024

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Ev sahiplerinin kiradaki evlere ihtiyaçlarının olması halinde kiracıları evden çıkarmak isteyebiliyor ve du durum da ev sahiplerinin bahanesi de olabiliyor. Buna göre, bir kiracı ihtiyaçtan dolayı evden çıkarılır mı?



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların tam olarak zirve yaptığı bir süreç ile karşı karşıyayız. Bu süreç içerisinde ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkarıp yerlerine yeni kiracı bularak daha çok kira geliri elde etmeyi de tasarlıyorlar. Bunun gerçekleşebilmesi için ise kiracının evden çıkması gerekiyor. Ancak kiracıları evden çıkarmak hiç de kolay bir mesele değil. Bunun için de ev sahipleri her yolu deniyorlar.

İHTİYAÇTAN TAHLİYE DURUMU NASIL OLMAKTADIR?

Bir eve ev sahibinin ihtiyacı olabilir ve kiracıdan evden çıkması talep edilebilir. Ev sahibinin eve ihtiyacı olması demesi kendisinin, anne ve babasının ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının da eve ihtiyacı olması halinde de geçerli oluyor. Bu halde ev sahibi kiracıdan evden çıkmasını isteyebilir. Fakat, burada çok önemli bir ayrıntı bulunuyor ve kiracılar bu ayrıntıyı bilmedikleri için ev sahipleri tarafından mağdur ediliyorlar.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Eve ev sahibinin ihtiyacı varsa bu şekilde kiracı tahliye edilecekse bu kararı mahkemenin vermesi gerekmektedir. Bu durum kiracı için oldukça yararlı olacaktır. Mahkemeden karar çıkmasının istenmesi durumunda ev sahibi mahkemede eve gerçekten ihtiyacı olduğunu belgelemek zorunda kalacaktır. Bunun ispatını yapamaması halinde kiracının evden çıkması durumu olmaz.

Öte yandan bu konun bir başka yönü de kiracının tazminat hakkıdır. Eğer mahkeme kiracının evden tahliyesini uygun görürse şayet ev sahibi 3 sene boyunca evi bir başkasına kiralayamayacak ve evi ihtiyacı karşılığında kullanmak zorunda kalacaklardır. Eğer ev bu süre içerisinde bir başkasına kiraya verilirse ev sahibi eski kiracısına 1 senelik kira bedelini tazminat olarak ödemek zorunda kalır. Bu karar mahkemeden çıkmamış olsaydı kiracı böyle bir hak talep edemeyecekti.

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Ev sahibinden kiracıya akıl almaz işkence!

Ev sahipleri fahiş kiraların sorumlusu değil!

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 


 


Geri Dön