28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?



Bazı ev sahipleri, kirada bulunan evlere her fırsatta zam yapmanın yollarını arıyorlar. En küçük bir ihtimalde bile kiracıların kapısını çalan bu ev sahipleri ek zam talebinde bulunuyorlar. Bu şekilde ek zam talepleri olan ev sahibinin evde yaptığı bazı değişiklikler sonrasında da isteniyor. Örneğin bir evin doğalgaz dönüşümü yapıldığında kiracıdan ek zam talep ediliyor ve bunun gerekçesini de evin değerinin artması olarak ileri sürüyorlar. 

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ KİRAYI ETKİLER Mİ? 

Bu süreç, doğalgaz dönüşümünün yapılması ile ev sahibinin inisiyatifinde olan bir durum olmaktadır. Bazen de bu dönüşüm zorunlu olarak yapılabiliyor. Doğalgazlı evlerin değerlerinin daha yüksek olduğu bir gerçektir. Fakat burada kiracının bir dahli bulunmamaktadır. Kira fiyatı ve zammı da kira sözleşmesi ile kaydedilnektedir. Kira sözleşmesinde eğer ilgili bir madde yoksa kiraya da ek bir zam yapılamaz.

usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Kiracı ile ev sahibi evi kiralarken anlaşmış ve doğalgaz dönüşümü yapıldığında kira zammının yeniden görüşüleceği kararına varılmışsa ve bu karar da yazılı bir belge ile kayıt altına alınmışsa eğer o zaman doğalgaz için ek bir zam talep edilmesi doğaldır. Fakat bunun bile ek bir zam için yasal olarak uygulanması pek de mümkün olmamaktadır.

Öte yandan, yüzde 25 kira zammı sınırlaması varken bir ev sahibinin kiracısından herhangi bir gerekçe ile ek bir zam alabilmesinin imkanı bulunmuyor. Ev sahipleri yüzde 25’i geçecek şekilde kiraya zam yapamazlar. Bunu yapmak isteseler dahi kiracılar buna uymak zorunda değillerdir. Dolayısıyla doğalgaz dönüşümünün yapılmış olması kiracının meselesi olmaz. Kiraya zam yapılması da mümkün olmayacaktır.

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

 


Geri Dön