28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...



Bir kiracı oturduğu ağartmanda aidatları ödemekle sorumludur.Fakat herhangi bir sıkıntı yaşanıp ödemediği taktirde de sıkıntılı bir sürecler çıkabilir. Buna göre, bir kiracı kullanımdan kaynaklanan ortak masrafları karşılamaktan birinci derecede sorumlu olmuştur.  Bu kapsamda kiracının aidat ödememesi gibi bir durumda kabul edilmemektedir. 

KİRACI AİDATI ÖDEMEK DURUMDA!

Kiracıların apartmanlarda veya sitelerde aidat ödemesi yapmamaları halinde evden tahliye edilmeleri gerçekleştirilebiliyor. Bir kiracı kaç ay aidat ödemezse evden çıkarılmaktadır?  Bu son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmeler hayatı oldukça bir zor hale getirirken yaşanan sıkıntılar kapsamında da ödemelerde de aksamlar olabiliyor. Ayrıca, kiracılar apartman yada site aidatlarını öncelikli ödeme olarak görmemekteler.  Dolayısı ile bu ödemeler daha sonra ödeme yapılmak üzere sonraya bırakılabiliyor. Bu da başlı başına bir ödeme krizine dönüşüyor.

KAÇ AY AİDAT ÖDENMEYEBİLİR?

Kiracıların aidat borcu olduğu durumları kapsamında yasal olarak kira ödemelerinden farklı bir durum değildir. Bir kiracı kira borcunu ödememezlik yapamazsa aynı şekllde aidat borcu hakkında da aynı kurallar geçerlidir. Eğer kiracılar sorun yaşamak istemiyorlarsa aidat borçlarını zamanında ödemeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda ise vatandaş eğer kirasını düzenli bir şekilde ödüyor fakat aidatını ödemiyorsa şayet kiracılar evden tahliye edilebilecekleri kaydedildi.. Bunun için yapılacak uygulama aynı kira ödememe durumunda yapılacak uygulama ile aynı şekildedir. 

 Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracı aidat ödememişse ev sahibi kiracıya borcunu ödemesi için yazılı ihtarname gönderir ve 30 gün içerisinde borcunu ödemesi istenir. Gerçekleşen bu bildirimler bir kira sözleşmesi senesinde  2 sefer  olursa şayet ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak için işlemlere başlayabileceği belirtiliyor.  Bunun için icra veya mahkeme yolunu seçebilen ev sahipleri kiracının evden tahliyesi için haklı gerekçeye sahip olurlar. Bu yolla kiracılar evden çıkarılabilirler. Fakat bu kapsamda ev sahibi ile alakalı bir dezavantaj vardır. Buna göre yasaları bilen bir kiracı gerekli itirazları yaparak ev sahibini mahkeme sürecine getirebilir ve en az  iki yıl daha aynı evde oturma imkanına sahip olabilir.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Ev sahiplerinden yüksek kira isyanı: Kira gecikiyor, faturalar ve aidat ödenmiyor! Yeni mağdurlar ev sahipleri oldu!

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!


 


Geri Dön