30 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından yüzde 25 kira sınırlaması yürürlüğe girerken, ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar giderilemedi. Kiracılar dikkat, ev sahibi sizi bu nedenlerden dolayı 30 günde sizi evden çıkarabilir....



Ev sahipleri, daha yüksek fiyata evlerini kiraya verebilmek için mevcut kiracılarını nasıl çıkartabileceklerin düşünüyor. Kiracılar ise daha yüksek kira vermemek için mevcut evlerinden çıkmamak için çaba gösteriyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki bu tartışmalar her geçen gün artarken, ev sahiplerinin o yöntem ile kiracılarını 30 güne çıkarabildikleri öğrenildi. İşte o nedenler...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

EV SAHİPLERİ BU YOLLA KİRACILARINI EVDEN ÇIKARABİLİYOR!

Uşakgündem'de yer alan habere göre; son zamanlarsa ev sahipleri eve kendilerinin ya da yakın bir akrabalarının oturacağını söyleyerek kiracılarını çıkartmaya çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahiplerinin büyük bir kısmı sözünde durmayacağı, kiracılarını çıkarttıktan sonra evi daha yüksek fiyattan kiraya veriyor. Peki, bu durumda kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bu konu ile ilgili İstanbul’da klasik bir olay yaşandı. 2021 yılında 2+1 daireye eşi ile taşınan H.K. ev sahibinin kedisine yüzde 300’ün üzerinde zam yapmak istediğini ancak daha sonra TÜFE’ye göre zamma razı olduğun u söyledi. Anlaşmanın üzerine 4 ay sonra evden çıkmaları gerektiğini çünkü eve kendisinin taşınacağını ifade etti.

Baskıların üzerine kredi çekerek evi boşaltan H.K’nın kısa bir süre sonra eve ev sahibinin taşınmadığını, daha yüksek fiyata kiraya verdiğini öğrendi.


EV SAHİBİ KİRACISINI EVDEN ÇIKARMA HAKKINA SAHİP

Konuyu Gayrimenkul Hukukçusu Ümit Yasin Kısa değerlendirdi. Kısa, yaptığı açıklamasında ev sahibinin bu durumda gerçekten kiracıyı çıkarma hakkına sahip olabileceğini ifade ederek, “Kanunda bahsedildiği üzere kiraya veren konutu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için kullanacaksa, kiracısını çıkarma hakkına sahip” açıklamasını yaptı.

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Emekliler, işçiler ve emekçiler yüzde 25 zam mağduru: Kiracılar, 15-17 bin TL'lik evlerde 1.500-2.500 TL'ye oturuyor!

  


Geri Dön