27 / 06 / 2024

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.



Ev sahipleri ile kiracılar anlaşamadıkları noktalarda arabulucu aşamasını geçtikten sonra yaşanan sorunlarının çözümü için mahkemeye başvuru yapıyorlar. Genellikle de ev sahipleri kiracılar hakkında tahliye davası açarak evden çıkarılmalarını sağlamak için bu yolu tercih ediyorlar. Böyle bir durumda da bu kiracılar mahkemeden kendilerine ne kadarlık masraf çıkacağını merak ediyorlar. Tahliye davalarında kiracılara ne kadar masraf çıkar?

TAHLİYE DAVALARININ MASRAFLARI NEDİR?

Tahliye davaları oldukça uzun bir sürece yayılabilen ama nihayetinde net karar çıkan davalardır. Her mahkemede olduğu gibi bu mahkemede de çeşitli yaptırımlar gündem olabilmektedir. Bu yaptırımlar maddi kaynaklı olurken kiracıların en çok çekindikleri durumdur. Bundan dolayı kiracılar karşılaşacakları zorunlu ödemelerin ne kadar olabileceğini merak edilen konular arasında bulunuyor.

Tahliye davası eğer kiracının kira borcundan dolayı açılmış ise mahkeme kiracının kira borcunu eksiksiz bir şekilde ödemesine hükmedecektir. Öncelikle kiracı ev sahibine bu durumda tüm kira borcunu ödemek zorunda kalır. usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Fakat, kiracıya düşecek olan ödeme tutarları bununla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahibinin açmış olduğu tahliye davasını da kaybeden kiracı evden tahliye olacağı gibi mahkeme masrafları ile de karşılaşacaktır. Ev sahibinin davayı açmak için yaptığı masraflar ve mahkemede işlemlerin yapılabilmesi için ödenen tüm ücretler davayı kaybettiği için kiracı tarafından karşılanır. Kiracılar bu ödeme ile de kurtulamazlar.

Kiracının davayı kaybetmesi durumunda bir de avukat ücretlerini ödemek zorunda kalacağının bilinmesi gerekiyor. Ev sahibini temsil eden avukatın ücreti ile varsa kiracını9n avukat ücreti de davayı kaybettiği için kiracı tarafından ödenecektir. Bundan dolayı kiracılar tahliye davalarının neticesinde toplamda ciddi ödemeler ile karşılaşabilirler. Ev sahipleri ile hiç mahkemelik olmadan anlaşma yoluna gidilmesi kiracılar için daha yararlı olacaktır.

9 maddede kiracı tahliye sebepleri! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık kira süresi, tahliye davasının istinafa açık olması konuşulacak mı?

Ev sahiplerine süreli tahliye taahhütname önerisi! 

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!


 


Geri Dön