01 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.



Son üç senedir ülkemizde yüksek seyreden enflasyon karşısında ev fiyatları ve kiralarında fiyatları her geçen gün artıyor. Buna göre, kiracılar zor zamanlardan geçerken ve ev sahiplerinin de mağdur olduğu durumlar yaşanırken yeni bir haberde mağduriyeti ortadan kaldıracak yöntemi ile ünlü ekonomist açıkaldı. İşte kiracılara gelecek olan yeni not sistemi.

KİRACILARIN KREDİ NOTU

karar.com'da yer alan habere göre; Ev kiralamada sisteminde yeni döneme dikkat çekildi.  Ünlü ekonomist Şenol Babuşcu'nun açıklamalarına göre, artık kiracıların da kredi notu olacak. Kiracılara verilecek bu not, düzenli olarak ödemeye göre sağlanacak. Kirasını düzenli olarak ödemeyen vatandaşları ise endişeli bir süreç bekliyor. Milyonları ilgilendiren bu gelişmeye dair sosyal medya ikiye bölündü. Bir kesim bu gelişmenin uygun olduğunu düşünürken, bir diğer kesim yanlış olduğunu savundu.

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

VATANDAŞLIK NOTU GELMELİ

Ünlü Ekonomist Şenol Babuşcu'nun paylaşımı yoğun ilgi gördü. Kısa sürede yorum yağmuruna tutulan paylaşımda bazı kullanıcıların desteğini aldı. Paylaşımın altına yapılan yorumlardan, "Olması gereken de bu zaten, her şeyi etkilemeli vatandaşlık notu şart daha adil daha düzenli daha insanımsı yaşanılması bir dünya için. Örneğin sokağa atılan bir çöp attın o bile eksi yazılmalı, trafik kurallarına uymadın mı o da eksi yazılmalı" ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Kiracılar dikkat! Bu nedenlerle tahliye edilebilirsiniz!

Kira bedelini dövizle belirleyenler dikkat! Tam 5 sene boyunca...


 


Geri Dön