02 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.



Kiracılar ile ev sahipleri son senelerde sürekli karşı karşıya geliyorlar. En fazla karşılaşılan mesele ise yeterli kira zammı yapamadıkları için ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmak istemeleri de oluyor. Bunun karşısında da kiracılar kendilerini koruyacak imkanların neler olduğunu merak ediyorlar. Yasal olarak kiracıların evden çıkarılmamaları için yapmaları gereken bazı işlemler mevcut.

YAPILAN KİRA ÖDEMESİ AKSAMAMALI

Kiracılar evden çıkmak istemiyorlar ise kira ödemelerinde asla temerrüde düşmemelidirler. Bu da günü gününe kira ödemesi yapılması ile mümkün. Bu durum ev sahibinin elindeki en büyük kozu elinden alacaktır. Bir kiracı, kirasını aksatmadan ödüyorsa şayet evden çıkarmak ev sahibi için kolay değildir. Bundan ötürü kiracılar kira ödemelerine büyük bir özen göstermelidirler.

 Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

10 YIL ŞARTI EV SAHİPLERİNİN YASAL HAKKI!

Ev sahipleri kiracılarını en kolay şekilde evden çıkarmak için 10 yıl şartını da kullanabiliyorlar. 10 senelik kiracılık süresi dolduğunda ev sahibi gerekçe dahi bildirmeden kira sözleşmesini sona erdirip kiracıyı evden çıkarabiliyor. Bunun için de yasal sürelerin geçilmemesi ve kiracıya gerekli bildirimlerin yapılması gerekiyor. Kiracılar işte ev sahiplerinin bu hakkını aşmanın yollarını aramaya başladılar.

KİRACILAR EV SAHİPLERİNİ TUZAĞA DÜŞÜRÜYORLAR

usakgundem.com'da yer alan içek kapsamında, Kiracılar ev sahiplerinin 10 yıllık kiracılık şartı ile ortaya çıkacak haklarını tek bir işlem ile ellerinden alabiliyorlar. Böyle bir durumda da ev sahibinin ruhu bile duymuyor ve ev sahibi attığı imzanın faturasını çok sonra öğreniyor. Kiracılar 10 yıllık sürenin dolmasına yakın ev sahiplerine yüklü bir zam yapma teklifinde bulunup kira sözleşmesini yenilemek istiyorlar. Öte yandan bu zammı duyan ev sahibi de hemen imzasını atmış oluyor. Kiracı kiraya zam yaparken ev sahibinin 10 senelik şartının da sıfırlanmasını sağlamış oluyor. Yeni kira sözleşmesi ile 10 yıl şartı baştan başlıyor ve kiracıyı evden çıkarmak imkansız bir hal alıyor. 

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı


Geri Dön