28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili detay ortaya çıktı. Kiracı tarihi olmayan boş kağıdı imzaladığında evi tahliye etmek zorunda kalacak.



Avukat Cansen Erdoğan gazetevatan.com'a milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren Tahliye taahhütnamesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Mülk sahipleri evlerine fahiş zam yaparken, kiracılar bu duruma tepki göstererek oturdukları evi terk etmiyor. Bu durumunun önüne geçmek isteyen ev sahipleri kiracılara tahliye taahhütnamesi imzalatıyor. Üstelik taahhütnamede tarih sonradan yazılması halinde bile bu belge geçerli sayılıyor. İşte ayrıntılar...

EV SAHİBİ HAKLI BULUNUYOR!

Tahliye taahhütnamesi kiralanan evin veya işyerinin belli bir tarihte boşaltılacağının kabul edildi bir belge olarak öne çıkmakta.

Bu belgeniin imzalanmasındaki sebep ise ev sahibi bu belgeyi kiracıya imzalattığı zaman, taahhütnamede belirtilen tarihten evden tahliye etme hakkı elde ediyor.

Kolluk kuvvetlerinden yardım alarak bu belge neticesinde kiracıyı tahliye edebiliyor. Yani ev sahibi kiracıyı tahliye etmek için prosedür ile uğraşmıyor.

Mahkeme açılsa dahil, Yargıtay'ın geçtiğimiz zamanlardan verdiği kararlar neticesinde ev sahibi haklı bulunuyor ve kiracının tahliyesi isteniyor.

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

BOŞ KAĞIDA İMZA ATAN YANDI!

Tahliye taahhütnamesi kiracının kiralananı ileri bir tarihte boşaltacağına dair sunduğu irade beyanı. Kiracının sunmuş olduğu bu beyan yasal olarak geçerlilik şartlarını sağlarsa ‘kiralanan taşınmazın tahliye edilmediği durumda kiralayan yani ev sahibi, yasal yollara başvuru yaparak kiracıyı icra veya dava yolu ile çıkarabiliyor.

EVDEN ÇIKMA ZORUNDASINIZ!

Tahliye Taahhütnamesi düzenlenirken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar hakkında bilgi veren Avukat Cansen Erdoğan, "Taahhüt yazılı olarak yapılmalı ve kiracının imzası bulunmalı. tahliye taahhütnamesine baktığınızda 2 tane tarih görürsünüz; düzenleme tarihi ve tahliye tarihi taahhüdün düzenlenme tarihi kesinlikle kira sözleşmesinden sonraki bir tarih olmalıdır. Bu en önemli kurallardan biridir.

Tarih kısmı boş olan tahliye taahhütlerinin ev sahibi tarafından sonradan doldurulmasını Yargıtay hukuka uygun görmektedir fakat taahhüdün geçerliliği, Türk Borçlar kanunu madde 27’deki şartlara bağlı olduğu için şartlar varsa taahhütnamede irade bozukluğunun mevcudiyeti iddia ve ispat edilebilir. O halde de taahhütname geçersiz sayılır." ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! Tahliye taahhütnamesinde boş kağıdı imzalayan yandı! Evden çıkmak zorunda kalacaksınız...

EV SAHİBİ KİRACIYA TAZMİNAT ÖDEYECEK!

Cansen Erdoğan, ev fiyatlarındaki dengesiz artışın ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getirdiğinin altını çizerek ev sahipleri kiracıları türlü bahanelerle evden çıkarmaya başladığını belirtti.

Gayrimenkul fiyatlarındaki yüksek artışlar ve kira bedellerinin yüksek oluşu, kiracı ve kiralayan arasında ciddi oranda ihtilafa sebebiyet verdiğini söyleyen Erdoğan hukuk mahkemelerinde görülen davaların ciddi çoğunluğunu kira davaları oluşturduğununu ifade etti. 

Bu durumda yüksek kiralar karşısında, ev sahipleri mevcut kiracıları evden çıkararak daha yüksek meblağlara kiraya verme eğilimine girdiklerini söyleyen Erdoğan '' Haksız ya da mesnetsiz tahliyeler karşısında da ev sahiplerinin kiracıya tazminat ödeme yükümlülüğü getirilmiştir." dedi.

Konut kira fiyatlarını semt ve mahalleler belirliyor!

Ünlü yönetmen kiracısı ile mahkemelik oldu! Kira artışı yeterli değil!

Geri Dön