03 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Yüzde 300 zam tehlikesi…

Kiracılar dikkat! Yüzde 300 zam tehlikesi…

Kiralara gelen fahiş zamların ardından ev sahipleri ile kiracılar mahkemelik olurken; ev sahipleri duruşmalarda yüzde 300 zam talep ediyor.



Son dönemde artan kira fiyatları sebebiyle kiracı ve ev sahibi davaları arttı. Ev sahiplerinin davalarda talep ettikleri kira oranları ise dudak uçuklattı. 

Önceleri yüzde 50-100 arasında kira artışı talep eden ev sahiplerinin bu talebi yüzde 300'lere kadar çıktı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre istenen yüzde 300'lük zamla 1500 lira olan konut kirasının 6 bin liraya, 4 bin lira olan kiranın 14 bin liraya, 9 bin lira olan kiranın 25 bin liraya, 8 bin 500 lira olan işyeri kirasının 30 bin liraya çıkması isteniyor.

Kiracılar dikkat! Yüzde 300 zam tehlikesi…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön