Genel

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!Evde musluk bozulur ise ya da kiracının kullandığı demirbaş dışında olan eşyalarda tüm giderler kiracıya aittir

KİRACI EVDE BOZULAN KLOZETİ YAPTIRIR MI, KİM YAPTIRIR?

Evin demirbaşları dışında yer alan masraflar kiracının sorumluluğu altındadır. Evde musluk bozulur ise ya da kiracının kullandığı demirbaş dışında olan eşyalarda tüm giderler kiracıya aittir

İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu merak ettiği soru ve yanıtlar…

KİRACILAR HANGİ MASRAFLARI KİRADAN DÜŞEBİLİR?

Kiracı, apartman aidatı gibi binaya ait bakım, onarım ve temizlik giderlerini karşılamak ile yükümlüdür. Kira kontratında aksi belirtilmediği müddetçe su, elektrik gibi faturaları da kiracının ödemesi gerekir. Bu masraflar kira bedelinden düşülmez.

KİRACILAR EVİ HANGİ ŞARTLARDA TAHLİYE EDEBİLİR?

Evin yeniden yıkılıp yapılması ya da onarılması gerektiği mahkeme yoluyla ispat edilirse kiracı tahliye edilebiliyor. Ayrıca kira sözleşmesi bir yıllık yapılmışsa ve süresi dolmuşsa kiracı çıkarılamıyor. Kanun, 10 yıllık uzama süresi öngörüyor. 10 yılın sonunda ise ev sahibi kiracıyı tahliye edebiliyor.

EV SAHİPLERINDEN KİRACILARA YENİ OYUN!

Şu anda ödenen kira tutarı düşük olan ev sahiplerinin, yasal artış oranının üstünde kira talep etmek için kullandıkları bir yöntem daha ortaya çıktı. Kiracılarının ödemelerini yaptıkları banka hesabını kapatmaları ve ardından kiracılarını evden çıkartmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Kiracıların, tebligatlar almasına karşın harekete geçmemeleri halinde evden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısı yapıldı.

EV SAHİPLERİ VE KİRACILAR BUNA DİKKAT!

Kiracılar artan kira fiyatlarından sonra epey bir huzursuz iken, ev sahipleri de yüksek fiyata evini kiralayacak kiracıların peşinde. Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi, yani bu işlemi yerine getirebilmesi ancak ve ancak gerekçesi olması halinde yapılır. Ev sahibi, evi kendisi kullanmak isterse veya oğluna, kızına, annesine, babasına vermek ister ise yani birinci dereceden kan bağı bulunan kişilere vermesi durumu ortaya çıkarsa, kiracıyı evden çıkarabilir. Ancak kiracıyı tahliye edebilmek için bu durumu resmi bir şekilde belgelemek zorunda kalır.

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

SED yardımı yatan iller 2023! SED yardımı ne zaman yatacak? SED Ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak?