Kira

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!Kira sözleşmesine aykırılık denilen bir durum söz konusu ise mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi durumunda kiracının evden çıkması istenebilir

EV SAHİBİ “KENDİM OTURACAĞIM DİYE” KİRACIYI NE KADAR SÜREDE ÇIKARABİLİR?

Kiracının, kirasının ödememesi, haklı ihtarla cezalandırılması gerekir. Kira sözleşmesine aykırılık denilen bir durum söz konusu ise mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi durumunda kiracının evden çıkması istenebilir. Buna ek olarak kişinin taşınmazı satabilir ya da ev sahibinin ihtarname çekerek, ‘burada ben oturacağım’ diyebilir. Bunun için de kiracıya 6 ay süre verilmek zorunda. İhtiyaç sebebi. Yani ‘Oğlum, kızım ya da kendim oturacağım’ deme durumunda yani bu şekilde tahliyelerde ise 3 yıl kiraya verilmez. Bu maddelerden herhangi oluşmamışsa kira sözleşmesinin süresi dolsa da kiracının tahliyesi yapılmaz.

İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusuna dair araştırılan detaylar…

KİRACILAR HANGİ MASRAFLARI KİRADAN DÜŞEBİLİR?

Ev sahibi ve kiracılar arasında bir kira sözleşmesi imzalanmaktadır. Kiracıların taşındıkları dairelerden bazı masrafları kiradan düşme hakları vardır. Örneğin; tamirata dair fatura, ev sahibine verilir ve masraflar kira bedelinden düşülür. Apartman yönetimi tarafından yapımına karar verilen binanın yenilenmesine dair mantolama, izolasyon gibi işlemlerin masrafını da gayrimenkul sahibinin ödemesi gereken masraflar statüsüne girer. Ancak kiracı bu masrafları ödeyeme gibi bir eyleme girerse de bu masraflar kira bedelinden düşer.

10 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL FESHEDİLİR?

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitiş süresine dayanarak sözleşmeyi iptal edemez. 10 yıllık kiracının tahliyesi uzama süresi neden gösterilerek mümkün olmaktadır. Kiracı ve kiralayan arasında yapılan sözleşmeler kiracıların haklarını koruyucu niteliktedir.  Ama on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunarak herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

KİRACI TAHLİYESİ NEDİR?

Kiralanan taşınmazlarda kiracının herhangi bir nedenle taşınmazdan hukuki yollar ile çıkarılmasına kiracı tahliyesi adı verilir. Kiracıyı çıkarma çeşitli yollar ile yapılabilir. Tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliyesi davası, tahliye talepli icra takibi gibi çeşitli yollar mevcuttur.

TOGG satış fiyatı ne kadar?

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

Kızılay iş arayanlara duyurdu! Yüksek maaşla personel alımları başladı! İşte detaylar!