27 / 04 / 2024

Kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?

Kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşümde ev veya işyeri yıkılan hak sahiplerine kredi ve kira gibi birtakım yardımlar sunuluyor. Peki, kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi? Yararlanamaz mı?



Kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız, hasarlı binalarınız yıkılarak yeniden inşa ediliyor.


Bu kapsamda ev veya işyeri yıkılan hak sahiplerine kredi ve kira gibi birtakım yardımlar sunuluyor. Ancak bu finansal destekler bazı şartlar altında veriliyor. Peki, kiracılar kentsel dönüşüm finansal desteklerden yararlanabilir mi?


Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor.


Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor.


Kira yardımı için riskli binada kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenler:


Nüfus cüzdanı fotokopisi

Kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi üzerine kayıtlı su, elektrik, telefon, doğalgaz faturalardan birisi veya riskli binada oturduğunu gösteren nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği

Konutun tahliye edildiğine dair yeni adresini gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği, ile birlikte Müdürlüğümüze başvuruyor.


Kentsel dönüşüm kredisi için ise Bakanlık ile anlaşması bulunan bankalar ile iletişime geçilebiliyor.


Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön