Emlak Konut

 Kiracılar sevinçten havalara uçuyor!Artık ev sahipleri kiraya istedikleri gibi zam yapamayacak!Yap-Kirala modeli nedir?

GYODER’den konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. İşte detaylar... Son yıllarda git gide artan enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz, emlak sektöründe önlenemez fiyat artışlarına sebep olurken, konut sahipleri de kiralara her geçen gün daha fazla zam yapmaya devam ediyor

Türkiye’de konut sorunu çözülmesi gereken en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Son yıllarda git gide artan enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz, emlak sektöründe önlenemez fiyat artışlarına sebep olurken, konut sahipleri de kiralara her geçen gün daha fazla zam yapmaya devam ediyor. Bu durumdan en çok yararlananlar fırsatçılar olurken, en çok zarar görenler de kirada yaşayan vatandaşlar oluyor.

Hükümetin açıkladığı konut kampanyaları konutların ve konut kiralarının düşmesi yönünde hamleler olarak göze çarpıyor. İşte bu noktada Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nden (GYODER) konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. Konutta yeni kampanya ile manipülasyonların önüne bu kampanya ile geçilecek. Konutta Yap-Kirala sistemi geliyor.

İşte detaylar...

YAP-SAT MODELİNİN YANINDA YAP-KİRALA MODELİ

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı son dakika açıklamasında "Yap-sat" modelinin yanında "Yap-Kirala" modelini ve bu model çerçevesinde kurumsal kiraya veren işletmeler ortaya çıkararak kira bedellerinde bir manipülasyon olmasının önüne geçeceğine inandıklarını söyledi. Kalyoncu, "Konut, alışveriş merkezi ve ofis üçlemesinin bizi tek başına geleceğe taşımayacağını biliyor, bu üçlüyü 'lojistik, sanayi ve veri merkezi' ile güçlendirmek istiyoruz. Artık kamusal alanlara odaklanıyoruz. Enerji üreten ve sürdürülebilir bir gayrimenkul anlayışı 2023 yılı rotamızın önemli unsuru" dedi.

Konu ile ilgili bir değerlendirme de GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici'den geldi. Çekici yaptığı açıklamada, "Konut Projeleri İçin Pazaryeri" projesi hazırladıklarını belirterek şunları söyledi: "Sıfır konut projelerinin tüm detaylarıyla incelenebileceği, fiyatları konusunda şeffaflık sağlayan, belediye ve tapu kayıtlarıyla diğer kanuni durum bilgilerini içerebilir platform maalesef bulunmuyor. Bu proje fiyatlar konusundaki manipülasyon ve fırsatçılık endişesini ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

YAP-KİRALA SİSTEMİ GELİYOR

GYODER’den yapılan açıklamada Yap-Kirala sisteminin devreye alınacağını , yapılacak evlerin uygun fiyatlara kiralanacağına yer verildi.

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!

O şehirde yaşayan öğrencilere büyük müjde! Bu destek takdir topladı! 42 bin öğrenciye verilecek!

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”