01 / 05 / 2024

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 



Bir kiracının kira sözleşmesi devam ederken eğer evden çıkmak isterse bu durumunda hangi yasal uygulamalar ile karşılaşılacağı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu konuda kiracılar da ev sahipleri de bazı haklara sahiptirler. Yasalara uygun hareket edildiğinde taraflar herhangi bir zarar görmeyebilirler. Fakat, birbirlerinin haklarına saygı gösterilmemesi durumunda farklı neticeler doğabilir.

YASAL FESİH SÜRESİ BULUNUYOR!

Kira sözleşmeleri özellikle konutlarda her sene yenilenmektedir. Bu süre dolduğunda da sözleşmesi sürdürüp sürdürmeme hakkı sadece kiracıda bulunmaktadır. Ev sahibinin böyle bir hakkı bulunmamaktadır. Buna göre, kiracı kira sözleşmesi devam ederken evden çıkmak isterse o zaman kira sözleşmesini feshetmesi gerekir. Yasal fesih süresi de 3 aydır. Kiracı ev sahibine 3 ay sonra evden çıkacağını bildirip 3 aylık sürenin ardından da evden çıkabilir. Bu yapılması gereken bir uygulamadır. Fakat, bunu uygulamayan kiracılar da var.

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

HEMEN EVDEN ÇIKILIRSA NE OLUR?

Öte yandan, kira sözleşmesinin devamı sırasında kiracı bir anda ev sahibine haber vermeden hemen evden çıkarsa burada ev sahibi mağdur olmaktadır.

usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Evi boşalan ev sahibinin evi hemen kiraya vermesinin garantisi de maalesef yoktur. Bundan ötürü kiracı ev sahibinin bu zararını tanzim etmek zorunda kalacaktır. Mahkemeye giden ev sahibi kiracıdan 3 aylık kira bedelini tazminat olarak alır. Fakat, eğer ev hemen kiraya verilmişse kiracı herhangi bir tazminat ödemek zorunda kalmaz.

Kiracılar ile ev sahiplerinin anlaşmazlık meselesi olan kiracılığın sona erdirilmesi konusunda taraflar yasal süreçleri olması gibi işletirlerse herhangi bir taraf mağdur olmayacaktır. Bunun için da tarafların haklarını bilmesi gerekir. Ev sahipleri ile kiracılar arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekirse tarafların hukuki destek almaları faydalarına olacaktır.

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı

Kira tespit davasının sonuçlanması istinafla beraber 5 seneyi buluyor! Ev sahipleri şikayetçi! 

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Geri Dön