Genel

Kiracılar yaşadı! Eski ev sahiplerinizden tazminat alabilirsiniz! İşte detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar birtakım haklara sahipler. Ancak kimisi bu hakların farkında, kimisi değil. Ev sahibinizden tazimat alabilirsiniz. İşte detaylar!Bu vatandaşların çoğu hakkının farkında bile değil

Kiraladıkları evlerinden çıkarılma korkusu yaşayan pek çok kiracı vardır. Bu vatandaşların çoğu hakkının farkında bile değil.  Eğer ev sahibiniz, oturmakta olduğunuz evi kontratı sürerken, satışa sunarsa, tazminat hakkınızın doğuyor!

İşte haberin detayları…

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak bu konuya dair açıklama yaptı. Yeniocak, kira sözleşmesi devam ederken kiradaki konutunu ya da iş yerini satan ev sahiplerinin, kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabileceğinden bahsetti.

Doç. Dr. Umut Yeniocak, kanunda belirtilene göre, içinde kiracı olan konut ya da iş yerini satın alan yeni malikin, yani ev sahibinin satın aldığı tarihten başlayacak şekilde bir ay içerisinde kiracıya ihtar gönderip, kiracının altı ay sonra çıkmasını talep edebileceğini kaydetti. Yeniocak, yeni malikin, kiracının kabul etmemesi halinde de kendi ihtiyacı sebebi ile tahliye davası açacağının altını çizdi.

TAZMİNAT HAKKI DOĞAR!

Kiracının bu noktada yapabileceği önemli birtakım adımların olduğuna değinen Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, “Tahliye davası bildirimi üzerine kira sözleşmesinin süresi eğer daha sona ermediğiyse böyle bir halde oturduğu konutu, evi ya da iş yerini boşaltmak zorunda kalan kiracı, aralarındaki kira sözleşmesinin süresinin sonuna gelmeden taşınmazı satarak mağdur olmasına neden olan eski malikten tazminat talep edebilir” şeklinde konuştu.

KİRACILAR ESKİ EV SAHİBİNDEN TALEP EDİLEBİLİR!

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, Yargıtay 6. Dairesinin bu konuda verdiği emsal karara dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı;

“Yargıtay verdiği bu kararında; yeni malikin satın aldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde gönderdiği tahliye ihtarı üzerine hala kira süresi bitmeden iş yerini tahliye etmek zorunda kalan bir kiracının, iş yerine yaptığı masraflar ve yeni bir yer kiralayıp çalışmaya başlayana kadarki sürede uğrayacağı gelir kaybından dolayı eski malikten tazminat talep ettiği davada, kiracının talebini de kabul görmştür.” (Haberglobal)

2023 yılında 8.006 TL maaş bağlanacak! Başvuru için süre doluyor! Elinizi çabuk tutun!

Ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyenlere duyurulur! Uygulama 1 Ocak’ta başlıyor!