Ekonomi

Kiracılara kötü haber! Kira ödemede TL’yi unutun! İslam Memiş’ten yeni dönem sinyali!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kiracılara kötü haber. Kiralar artık TL ile ödenmeyecek. İşte detaylar!

İslam Memiş, Türkiye’nin ev kiralarında ve konut alma konusunda geldiği son noktayı anlattı ve bu konuya dair değerlendirmede bulundu.

İşte haberin ayrıntıları ve İslam Memiş'in konut sektörüne dair detaylar…

Yakın bir zaman diliminde ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının çok zorlaşacağını dile getiren ünlü piyasa uzmanı olan İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil de döviz ile ödeneceğini açıkladı. Ülkemizde mülteci ve yabancı nüfus sayısındaki artış gayrimenkul sektöründe fiyatların fahiş oranda artmasına neden oldu.

Ülkemizin lokasyon olarak bir transfer merkezi olmasından ve bilhassa büyükşehirlerde yabancı kişi sayısındaki artıştan bahseden İslam Memiş, bu durumun maliyeti arttırırken Türk vatandaşları arasında bu yüzden de ev alma oranının ciddi bir şekilde düşeceğini ifade etti. Acil konut ihtiyacından söz ederken şimdi yapılmazsa ileride pişman olunacağını dile getiren İslam Memiş, emlak sektörünün değişiminden söz etti.

İsteğin ve sektörün müstakil konutlardan uzaklaşarak 3+1 ve 1+1 gibi dairelere kaydığını ekleyen İslam Memiş, bu durumun ortalama bir T.C vatandaşının büyükşehirlerde ev alımını zorlaştırdığını belirtti.

"EV KİRALAMALARI DÖVİZ İLE YAPILACAK"

Ev alımının azalması ile kira oranları yükselirken İslam Memiş, artık ev kiralarının döviz ile yapılmasının Türkiye gerçeği olacağını belirtti. Bu uyarıya ilave olarak kiralamanın da değişeceğini ve oda kiralamaya döneceğini açıkladı.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, artık insanların odalarını resmi bir biçimde kiraya vermelerinin söz konusu olacağını ama bunun pek çok soruna yol açabileceğini aktardı. Bununla birlikte birden fazla ailenin tek bir evi paylaşacağını ya da yurt dışında yaygın olan oda kiralamanın yaygınlaşacağının mümkün olacak.

Bu durumun gizlilik riskini ortaya çıkarırken aynı zamanda yerel halk ile dışarıdan gelen ve döviz ile ödeme yapan vatandaşlar arasında sorunlar çıkabileceğini belirtti. İslam Memiş, sözlerini insanların en kısa sürede ev almaları yönünde tavsiyede bulundu.