Kira

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu olay geçen sene şubat ayında İzmir'de yaşandı

Mahkeme kirasını 11 TL eksik yatıran kiracının tahliye edilmesine karar verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu olay geçen sene şubat ayında İzmir'de yaşandı. 

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Erzene Mahallesi'nde yaşayan E.T. (35) 1774 Türk Lirası olan kirasını 7 Türk Lirası eksik yatırdı. Banka da yatırılan paradan 4 Türk Lirası da komisyon kesti. 

Yaşanan bu olay üzerine ev sahibi S.F. (60), İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı ve söz konusu dava geçtiğimi mart ayında karara bağlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkeme, kiracının belirlenen bedel üzerinden kirasını tam şekilde yatırması gerektiğine hükmedip, E.T.'nin 5 senedir oturduğu konuttan tahliyesine karar verdi. E.T.'nin avukatı ise söz konusu kararı istinaf mahkemesine taşıdı.

"5 KURUŞ İÇİN BİLE EVİNİZDEN TAHLİYE EDİLEBİLİRSİNİZ"

Aktarılan detaylara göre, konut sahibi S.F.'nin avukatı, "Kiraların anlaşılan tutar üzerinden net şekilde yatırılması gerektiğini belirterek, bu sebeple kiracıların banka yoluyla kira bedellerini gönderirken dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. 

konut sahibi S.F.'nin avukatı sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Banka komisyon tutarının kesinlikle kira bedelinden düşülmemesi gerekiyor. 5 kuruş için bile tahliye edilebilirsiniz." 

1 EYLÜL'DEN İTİBAREN ZORUNLU OLACAK

Her geçen gün yükselen ve gündemden düşmeyen kira fiyatları her gün yeni bir kiracı-ev sahibi tartışmasına sebep olurken, milyonlarca kiracı ve ev sahibini çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylara göre, son dönemde gündemden düşmeyen kiraları artırmak isteyen konut sahipleri ve buna karşı çıkan kiracılar arasında yaşanan gerginlikler artık davadan önce arabulucu yoluyla çözüme kavuşturulacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara  göre, söz konusu uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabuluculuğa başvurmak 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!