16 / 10 / 2024

Kiracılara son dakika uyarısı! Bunu yaparsanız evden tahliye edilebilirsiniz!

Kiracılara son dakika uyarısı! Bunu yaparsanız evden tahliye edilebilirsiniz!

Kiracı ve ev sahipleri arasında sular durulmazken, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, yaptığı paylaşımda kira bedelinden eve yapılan masrafların mahsup edip gönderilemeyeceğini belirterek, bunun tahliye sebebi olduğunu açıkladı.




Gündemden düşmeyen konut kiraları için 2022 yılının Haziran ayında başlatılan yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar da katlanarak arttı.

Mülk sahipleri, düşük kalan kira bedelleri sebebiyle mağdur olduklarını belirterek mahkemelerin yolunu tutarken, bazı kiracılar da konut sahiplerinin fahiş zam taleplerinden dert yandı.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi fakan mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar tam anlamıyla çözülemedi. Adliyelerdeki kira davalarında yaşanan yoğunluk sebebiyle duruşmaların 1 yıl sonraya verildiğini belirten mağdur ev sahipleri, tahliye konusu ile ilgili de araştırmalar yapmaya başladı. 

Hem mülk sahibi ve hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden bu kez de kiracı tahliyesi ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu paylaşımında kira bedelinden eve yapılan masrafların mahsup edip gönderilemeyeceğini belirterek, bunun tahliye sebebi olduğunu açıkladı.


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

KİRA BEDELİNDEN EVE YAPILAN MASRAFLAR MAHSUP EDİP GÖNDERİLEMEZ. TAHLİYE SEBEBİDİR.

Konu ile ilgili karar aşağıdaki gibidir. Söyleşide bahsettiğim üzere karar icra hukuk mahkemelerinden kısa sürede alınabilir.

İZMİR BAM 12 HD 2018/287 E. 2018/1518

Tuzla Belediyesi’nden İstanbul’da arsa arayanlara büyük fırsat: Ticaret ve konut imarlı 6 arsa satıyor!

KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt: Fikirtepe, kendinden kilometrelerce uzaktaki yapıları dahi etkiledi! 

Altın almalı mı satmalı mı? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu, İslam Memiş açıkladı!


Geri Dön