Kiracıların sözleşme ihlaline, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine neden göz yumuluyor?
Yüzde 25 zam sınırı sona erdi ancak, rayiçlerden çok düşük kiralar almak zorunda kalan ev sahiplerinin mağduriyetleri çözülmedi. Mağdur ev sahipleri, sorunlarına çözüm beklerken; kiracıları yüzünden yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle de tepkilerini dile getiriyor.
Haziran 2022 tarihinde konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin tepkileri dinmiyor. Yüzde 25 zam sınırı sona erdi ancak, rayiçlerden çok düşük kiralar almak zorunda kalan ev sahiplerinin mağduriyetleri çözülmedi.
Tepkilerini ve yaşadıklarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiren mağdur ev sahipleri, tahliye konusunda da kiracılar tarafından mağdur edildiklerine dikkat çekiyor ve neden bunlara göz yumulduğunu, ev sahiplerinin sorunlarının çözülmediğini soruyor.
Kiracı mağduru olduğunu belirten Hülya isimli kullanıcı, https://x.com/hlya*********** X sosyal medya hesabından yaşadığı sorunları paylaştı.
Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Kadıköy merkezde 4532 liraya oturan kiracım evimi günübirlik başkalarına kiraya veriyor. Evime ihtiyacım var diyorum 'otur babanın evinde mahkeme sonucunu bekle' diyor. İki yılın sonunda tahliye kararı çıkıyor ama kiracım istinafa gidiyor.
5 yıllık kiracım, yaklaşık 3 yıldır evimde çok düşük kira bedeliyle oturduğu halde, bir de günlük kiralama geliri elde ediyor. Bunları ispatladığım halde, hakimler, adil kararlar almayıp, dosyayı sürekli farklı duruşmalara attılar.
Tahliye kararı çıktı fakat kiracım icraya sadece 7050 lira yatırarak kararı istinafa taşıdı. Tahliye kararı reddedilsin diye birçok iftiraya uğradım kiracım tarafından.
Evime ihtiyacım var, kiracım evimi ticarethaneye çevirmişken ben ailemin yanında kalıyorum.
Üzülüp ağlamadığım bir günüm geçmedi.
Mülk sahibi olarak, evimi kaç yıllığına kiraya vereceğime kendim karar verebilmek insani ve vicdani hakkımdır ve kira sözleşmesinin 12 yıl boyunca, benim rızam dışında yenilenmesine, 12 yılın sonunda dahi tahliye için dava açmam gerekmesine RAZI DEĞİLİM.
Kiracının sözleşme ihlaline, evden çıkması gerektiği tarihte evden çıkmayıp, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine, eve verdiği zararlara neden göz yumuluyor? Neden tazminat ödeme gibi caydırıcı cezalar uygulanmıyor?
asalar sadece ev sahibini mağdur eder ve kiracıya neredeyse sınırsız haklar verirse, ev sahipleri evlerini NEDEN KİRAYA VERSİN?Benim üç yıldır döktüğüm gözyaşımı, avukat masrafımı, yüz binlerce liralık gelir kaybımı,kiracı çıktıktan sonraki tadilat masraflarımı kim karşılayacak?"
Peki ev sahipleri neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...
Mağdur ev sahibinden tahliye taahhütnamesi uyarısı: Bunu yapan ev sahibine geçmiş olsun!
Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!
Konut ve iş yerinin yeni sahibi kiracıyı nasıl tahliye eder? Yeni malik 6 ay beklemek zorunda mı?