21 / 11 / 2024
fuzul

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...




Konut kira sözleşmeleri, Türk Borçlar Kanununda düzenlenmiş olup, her iki tarafa hak ve yükümlülükler vermektedir. Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında kira borcunu ödemeyen kiracılar hakkında mülk sahibine, kiracının tahliyesi için hukuki imkanlar veriliyor. 

Türk Borçlar Kanunun 13. Maddesi kapsamında, kiracı, kira bedelini kira sözleşmesinde belirtilen tarihte veya tarih aralığında ödemekle yükümlü sayılıyor. Kira bedelini ödemeyen kiracı temerrütte düşmüş oluyor ve tahliye işlemleri için yasal haklar doğuyor.

Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için başvurulacak yollardan biri de iki haklı ihtar çekilmesi suretiyle tahliye davası açılması olarak karşımıza çıkıyor. 

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için ilk yol, bir kira dönemi içerisinde kiracıya, kira bedelinin ödememesi sebebi ile iki haklı ihtar gönderilmesi gerekmesi ve iki haklı ihtarname gönderildikten sonra taşınmazın bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açılması suretiyle tahliyesi oluyor. 

İki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açılabilmesi için, kiracı iki haklı ihtara sebebiyet vermeli, iki haklı ihtar kira sözleşmesi içerisinde iki farklı aya ait olmalı ve muaccel olmuş kira bedellerine ait olmalıdır. İşte, kiracının tahliyesi için ihtarname örneği... 


Geri Dön