04 / 05 / 2024

Kiracınız gelmiyorsa probleminiz kira bedelidir!

Kiracınız gelmiyorsa probleminiz kira bedelidir!

Otuz gün içinde kira bedelleri ödenmezse mahkemeden sözleşmenin feshi ve kiracının tahliyesi için dava açacaksınız. Noterden ihtarname göndermek yerine bu işlemi icra dairesinden de yapabilirsiniz  



Problem alamadığınız Tıkıra bedelinde / Üç katlı evimizin iki katında biz oturuyoruz, bir katını geçen yılın Kasım ayında kiraya verdik. Bir aylık kirayı peşin, bir aylık da teminat bedeli aldık. Kiracı nişanlı, evlenecekler. Eşya geldi ama sonra kiracılar gelmedi. Aralık ve ocak kiralan da ödenmedi. Kiracıyı telefonla aradık babasının hasta olduğunu onun yanında olduğunu söyledi ama kiralarımız da bu arada ödenmedi. Hukuki olarak ne yapmamız gerekir ¢ AT.

Kiracınızın evde bulunmayışını anormal karşılamıyorum, kiracınız nişanlı çift. Bu safhada birlikte oturmamaları tabii.Dolayısı ile aşağıda açıklayacağım dışında hukuki bir işlem gerekmiyor. Yapılabilecek hukuki işlem ise sözleşmenin feshini talep etmek. Bunun için uygulayabileceğiniz yol şu: Kiracınıza noterden bir ihtarname göndereceksiniz. Bu ihtarnamede ödenmeyen kira bedellerinin ödenmesi için otuz gün süre vereceksiniz. Otuz gün içinde kira bedelleri ödenmezse mahkemeden sözleşmenin feshi ve kiracının tahliyesi için dava açacaksınız. Noterden ihtarname göndermek yerine bu işlemi icra dairesinden de yapabilirsiniz. Bunun için özel bir takip yolu vardır. Ancak bu işleri bir bilenle yapmanızı da ayrıca tavsiye ederim. Ü®şlemi icra dairesinden yaptığınız takdirde kira alacağınız için de tahsil imkanı doğmuş olur. Yani sizin probleminiz kiracının eve gelmiyor olması değil, bu sizi ilgilendirmez, sizin probleminiz almadığınız kira bedelleridir.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön