05 / 05 / 2024

Kiracısına fazla mesaj atan ev sahiplerine Yargıtay'dan kötü haber!

Kiracısına fazla mesaj atan ev sahiplerine Yargıtay'dan kötü haber!

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahiplerine kötü haber geldi... 



Ev sahipleri ve kiracılar arasında esen sert rüzgarlar son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları hakları da sık sık araştırıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden ev sahibi ve kiracılar ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 8 bin 750 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahiplerine kötü haberi verdi.

Hukukbil söz konusu paylaşımında kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahibini Yargıtay'ın suçlu bulduğunu belirtti.

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:


Kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahibini Yargıtay suçlu buldu. 
Katılanın sanığa (ev sahibi) ait evde kiracı olarak oturduğu, tarafların  kira miktarı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları, olay gününden önceki gece katılana altı mesaj gönderdiği ve olay sabahı da üç mesaj gönderdikten sonra katılanı arayarak ikametinin önünde olduğunu haber verdiği, daha sonra katılanın elektrik su ve doğalgaz vanalarını kapattığı, işten dönen katılanın evinin su, elektrik ve doğalgaz vanalarının kapatılmış olduğunu gördüğü, sanığın da bu sırada tekrar gelerek kapıyı çaldığı taraflar arasında yaşanan tartışmanın polislerin gelmesiyle neticelendiği olayda, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun unsurları itibariyle oluştuğu gözetilmelidir.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi
Esas: 2023/1674
Karar: 2023/4647

Hukukbil'in paylaşımlarına yorumlar da gecikmedi. İşte o yorumlar...

 

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk çeyreğinde 6.2 milyar TL'lik satış! 

Faizsiz kredi için son 6 gün uyarısı geldi, hesaplara anında geçiyor! İşte bankaların Nisan 2024 kampanyaları!


Geri Dön