25 / 12 / 2024

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.



Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve bu ay yüzde 62,02 zam geleceği açıklanan konut kiraları için 2022 yılının Haziran ayında getirilmiş olan yüzde 25 zam sınırlamasından sonra, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar giderek daha da artmıştı.

Paylaşılan detaylara göre mülk sahipleri, emsallerine göre düşük kalan kira bedelleri sebebiyle mağdur olduklarını belirterek mahkemelerin yolunu tutarken, bazı kiracılar da konut sahiplerinin fahiş zam taleplerinden dert yanmıştı.

Konut kiralarına getirilen yüzde 25’lik zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla resmen sona erdi fakat mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar tam anlamıyla çözülemedi. Adliyelerdeki kira davalarındaki yoğunluk nedeniyle duruşmaların 1 yıl sonraya verildiğini dile getiren mağdur ev sahipleri, tahliye ile ilgili bazı araştırmalar yapmaya başladı. 

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Hem ev sahibi ve hem de kiracı hakları ile ilgili paylaşımlarına hız kesmeden devam eden  Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden bu kez de tahliye ile ilgili çok önemli bir detaya değindi.



Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

MUACCEL OLAN EKSİK KİRALAR BİR BÜTÜN HALİNDE GÖNDERİLMELİDİR. PARÇALARA BÖLÜNMESİ İKİ HAKLI İHTAR SEBEBİNİ YARATMAZ!

Eğer kiracıyı tahliye etmek için başka bir sebep bulamıyorsanız, iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat etmelisiniz. Bu yöntemi kullanmak için ilk eksik ödeme gerçekleştiğinde hemen icra takibi başlatmanız önemlidir.

Kira sözleşmesine göre, aylık ödeme günü geldiğinde kira borcu muaccel, yani hemen ödenmesi gereken bir borç haline gelir. Kiracı, ödeme gününü geçirdiyse, bir gün bile gecikmiş olsa, temerrüde düşmüş olur. Bu yüzden, kiracı eksik ödeme yaptıysa, her bir ayın eksik ödemesi için ayrı ayrı icra takibi yapılmalı ve ihtar gönderilmelidir. Farklı aylara ait eksik ödemeler biriktirilerek tek bir işlemle gönderilmesi gerekir; ayrı göndermekte hukuki yarar yoktur, iki haklı ihtar sebebi oluşmaz. Dolayısıyla, her eksik ödeme için ayrı ihtar gönderilerek iki haklı ihtar şartının sağlanması hedeflenmelidir.

Bakan Şimşek açıkladı: Kira ve eğitimdeki artış enflasyondaki düşüşü sınırlandırıyor!

Altınlarını bozduranlar konuta yöneldi! Yatırımcıların çoğu 1+1 ev alıyor!

Serdar Ortaç son evini 340 milyon TL'ye satışa çıkardı!


Geri Dön