27 / 09 / 2024

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahibinin kirada oturmasının başlı başına ihtiyaç sebebi olduğunu belirterek, tek başına bu sebebin bile tahliye için yeterli olduğunu kaydetti.




Bu yılın Temmuz ayında sona eren yüzde 25'lik zam sınırı sebebiyle konut sahipleri ile kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken, hem mülk sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Kira kontratlarının her sene otomatik olarak yenilenmesinin elini kolunu bağladığı pek çok mülk sahibi kiracılarını tahliye edebilmek için düğmeye basarken, hem mülk sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu da kiracı tahliyesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi.

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda  ev sahibinin kirada oturmasının başlı başına ihtiyaç sebebi olduğunu belirterek, tek başına bu sebebin bile tahliye için yeterli olduğunu kaydetti.


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


EV SAHİBİNİN KİRADA OTURMASI BAŞLI BAŞINA İHTİYAÇ SEBEBİDİR. TEK BAŞINA BU SEBEP TAHLİYE İÇİN YETERLİDİR.

İhtiyaç sebebiyle açılan tahliye davasında, ihtiyaçlı kişinin kira sözleşmesi ile taşınmazda bulunması başlı başına ihtiyaç olarak kabul edilmeli ve tahliyeye karar verilmelidir.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi 23.01.2019 2018/7751 E. 2019/493 K.

 

Milli Emlak, o şehirdeki 127 adet arsa ve araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirimle satıyor! 

'2.79 konut kredisi faizi ucuz' diyenler için ünlü iktisatçı hesapladı! Kredi ile ev almak isteyenler hemen baksın!

Ünlü ekonomist Mert Başaran borsanın ne zaman ralli yapacağını açıkladı!


Geri Dön