Emlak Konut

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor. Bodrum’da artık kışın da yaşayan insan sayısının katlanarak artması nedeniyle kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale geldi

Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde uygun bir kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, daha önce yaz tatilleri ile adı anılan Bodrum ise kira fiyatlarında Türkiye’nin en önde gelen yerlerinden biri oldu.

Bodrum’da artık kışın da yaşayan insan sayısının katlanarak artması nedeniyle kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Hatta gelen haberlere göre, bazı ev sahipleri, yaz sezonunda daha fazla para kazanmak amacıyla, kiracılarına mayısta çıkma şartı getiriyor.

BODRUM’DAKİ EVLER ARTIK YERLİLERE BİLE YETMİYOR!

Konuyla ilgili bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Türkiye’da son yıllarda yaşanan kiralık ev sorununun Bodrum’da daha çok hissedildiğini söyledi. Alp,  “Bunun sebebi, pandemi sonrası 12 ay yaşayanların sayısının artmasına rağmen daire sayısında aynı oranda artış olmaması. Bu sebebten dolayı Bodrum’da artık evler yerlilere bile yetmiyor” diye konuştu.

KİRALAR SEZONDA 5 KATINA ÇIKTI!

Bodrum genelinde yaşanan kiralık ev sıkıntının en önemli nedenlerinden bir diğerinin ise evlerin yazın yüksek ücretlerle kiraya verilmesi olduğunu vurgulayan Alp, “Senelik kiraya verilse ayda 10 bin TL alınacak daireden, günlük, haftalık ya da sezonluk kiralama yaparak daha yüksek gelir elde edilebiliyor. Örnek olarak, 10 bin liralık bir ev, sezonda aylık 50 bin liraya kadar kiracı bulabiliyor. Üstelik denize kıyısı olan evlerde ise bu fiyatları bile bulmak mümkün olmuyor. Denize kıyı ve her türlü olanağın bulunduğu lüks projelerde ise ev fiyatları 40 bin euroya kadar yükselebiliyor” açıklamasında bulundu.

MAYISTA TAHLİYE ŞARTI

Bodrum’da artık birçok ev sahibinin şartlı kiralama yaptığı bilgisini veren Alp “Bulabilenlere ise bazı ev sahipleri tarafından, mayısta tahliye şartı getiriliyor. Böylelikle yaz sezonunun açıldığı mayısta da sezonluk çok daha yüksek fiyatlara kiralama yapıyorlar” dedi.

YABANCILARIN DA RADARINDA

Alp, bunların dışında bir değer etkenin de yabancı ilgisi olduğunu vurgulayarak, Avrupa ve Orta Doğu vatandaşları başta olmak üzere dünyanın her yerinden insanların Bodrum’da yaşamaya başladığını, üstelik savaş sonrası Rus ve Ukraynalıların da tercihi Bodrum olmasından dolayı kiraların astronomik rakamlara çıktığını söyledi.