28 / 04 / 2024

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..



Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Vergideki kağıt kavramı yazılıp imzalanmak veya imza yerine geçen bir işaret konmak sureti ile düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat ve belli etmek için ibraz edilecek belgeleri ifade ediyor.


Buna göre noter huzurunda imzalanan kira sözleşmeleri de damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kirada damga vergisi 2015 oranları nelerdir? Kirada damga vergisi 2015 oranları nasıl hesaplanır?


Kirada damga vergisi 2015..

Kirada damga vergisi 2015 oranı; binde 1,89 olarak tespit edildi. Kirada sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden Binde 1,89 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Damga vergisine tabi kağıtları imzalayanların damga vergisi açısından müteselsil sorumluluğu bulunuyor. Bu nedenle kağıdı düzenleyen taraflardan birinin vergiyi ödemesi yeterli oluyor.



Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön