02 / 09 / 2024

'Kiralama dönemi sona erdi' diyen mağdur ev sahibi sitem etti: Enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil! 

'Kiralama dönemi sona erdi' diyen mağdur ev sahibi sitem etti: Enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil! 

Yüzde 25 kira artış uygulamasının mağdurları olan ev sahipleri, ev kiralama döneminin sona erdiğini söyleyerek ' Enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil' diyerek sitem etti.



Yüzde 25 kira artış uygulaması ülke genelinde milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Ev sahipleri ise bu uygulamanın amacını anlamakta hala zorluk çekerken, artık evlerini kiraya vermek istemediklerini söylüyor.

Ev sahipleri son iki yılda mağdur olduklarını rayiç bedeli altında kira aldıklarını söyledi. Bu durum, kiracıların kart etmesini sağlrken ev sahiplerini büyük zarara uğrattı.

Ev sahibi Mağduru A. Vurucu'da bu mağdurlardan biri. Vurucu, son iki yılda uygulanan uygulamayla ilgili sosyal medyadan mağduriyetini her zaman dile getirdi fakat ev sahiplerinin yanında olunmadığını söyledi. Şimdi ise 'ev sahipleri evlerini kiraya vermek istemiyor' yorumuna karşılık, 'enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil' diyerek yanıt verdi. 

İşte ev sahibi mağduru A.Vurucu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

A.Vurucu @a_vurucu07

Ne güzel mazeret... sanki  enflasyonun sorumlusu ev sahipleri, ve bu ev sahiplerinin içinde emekli maaşı ya da sadece kira geriyle yaşamaya calışan insanlar yokmuş, ve de onlar ezilmiyormuş gibi. ! 
ayrıca, mülkiyet hakkı ve sözleşme serbestisi nerede?
tam 2-3 yıl boyunca 4 kat fazla gelirli kiracıyı finanse ettik.!  5 sene önce 1.000 liraya girdiği evden 2.000 lirayken işi nedeniyle istemeden tahliye etti. 
fakat nereye baksak, 2 yıldır olduğu gibi ev sahipleri suçlanıyor. aylardır mağduriyetlerimizi haykırmamıza rağmen duymak isteyen olmadı.
bu nedenlerle güler yüze ve tatlı dile ev kiralama dönemi artık sona erdi.
kaç tane zorlu  ve zorunlu ev kiralama şartları oluştu! gökten zembille inmedi. 
2 yıldır  %25 kısıtlamasındaki amaç neydi bilmiyorum ! fakat, kiracılar için kısa vadede çok karlı olmasına rağmen, uzun vadede  bedavacı kiracılar bugünleri düşünceme göre çoook arayacak...

Alıntı ufuk boylar@zeroberte

@cemseymen adlı kişiye yanıt olarak
Öncelikle, Türkiye'de kira artış oranlarına getirilen %25 sınırının kiracıların haksız bir avantaj sağlaması amacıyla değil, enflasyonun etkileri altında ezilen kiracıları koruma amacıyla getirildiğini unutmamak gerekir.

 

Kiralık ev bulamayan mağdur kiracı isyan etti: Tek çarem memur kefil bulmak! 

Geri Dön