28 / 04 / 2024

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kira fiyatlarının neden bu kadar yükseldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Kiralar neden inanılmaz yükseldi? İşte detaylar...



Kirada yüzde 25 zam sınırlamasına ilişkin görüşler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. 2024 yılı Temmuz ayında yürürlüğü bitecek olan düzenlemede yeniden süre uzatımına gidilmeyeceği iddia edildi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, süre bitiminde yüzde 25 sınırının kesin olarak kaldırılacağına dair haberlere düzeltme geçti. Başkanlığın açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı bir toplantıda, "düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini" ifade ettiğine dikkat çekildi ve bu sözlerin düzenlemenin kesin olarak uzatılmayacağı anlamına gelmediği belirtildi.

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

İş insanı Alphan Manas sosyal medya uygulaması X'ten konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kiralar neden inanılmaz yükseldi?" sorusunu yönelten Manas, ""Kiralar neden inanılmaz yükseldi?" diye hiç hayıflanmayalım. Nedeni asla enflasyon değil. Nedeni %25 kira artış sınırlaması. Ev sahipleri kiraları enflasyon oranında arttıramayacakları için mecburen 3 yıl sonrasının kirasını şimdiden istiyorlar. Plansız kararlar yıkım oluyor." ifadelerini kullandı. 

Peki, vatandaşlar bu durumu nasıl değerlendirdi? İşte detaylar...

"Sonra da kira artışında ev sahibi boş evlerin kirası bu kadar. Şu kadar zam diye inat ediyor. Geçen yıl %300 idi.Bu yılda %100 yap diye tutturdu. Hani biri vardı istifa edince dolar düşüyordu ya. Bu da öyle hiç müdahale etmeseler bu kadar kötü olmazdı."

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

"Yani 50-100K$ eden evlerin birden 350-400K$'a çıkması değil ana sebep?

Ortalama kira bedeli evin değerinin 1/200'ü iken, %25 kira artış sınırlamasının kira artışıyla ilişkisini nasıl kurabildiğinizi açıklarsanız çok aydınlatıcı olur Alphan Bey.

Piyasa 1/200'den devam ediyor!"

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

"Pandemi oldu üstüne 10 milyon kişiyi etkileyen neredeyse 1100 1200 sene önce tekrarlanmis 2 tane aynı günde deprem oldu ve talep arz her şey bozuldu üstüne kentsel dönüşüm var binayı boşaltan mecbur kiraya çıkıyor dengeye gelir illaki bu fiyatlar sürdürülebilir değil."

"Meşruiyeti olmayan %25 kararı iptal edilmeden "kira sorunu" çözülmeyecek. Konutu yatırım aracı olmaktan çıkararak inşaat sektöründen vazgeçiyorlar, farkında değiller..."

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Ünlü doktorun kiracı isyanı devam ediyor: Ev alacağıma Çin’den pirinç tarlası alsaydım daha az pişman olurdum!

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!


Geri Dön