14 / 08 / 2024

'Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı' diyen Tebernüş Kireçci sordu: İşin sonu nereye varır?

'Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı' diyen Tebernüş Kireçci sordu: İşin sonu nereye varır?

Kiralardaki yüzde 25 artış uygulaması 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Son iki yılda kiracı ve ev sahipleri arasında tansiyonun yükselmesine neden olan uygulamayla ilgili  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci ''Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı'' ifadesini kullandı.



Kiralarda yaşanan fahiş artış sonrası 2022’de yürürlüğe konulan yüzde 25 zam sınırı, Temmuz 2023’te bir yıl daha uzatıldı. Yaklaşık iki yıldır uygulanan zam artış sınırı, 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) temel alınarak kira artışlarında yeni bir dönem başladı. Son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı ev sahibi-kiracı ilişkisinde gerilimin tırmanmasına neden olurken, bu işte en çok mağdur olan taraf ev sahipleri oldu.  

Yüzde 25 kira artış uygulamasını yanlış bulan Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu. Kireçci, bu süreçte kiraların astronomik düzeye ulaştığını, mahkemelerin tahliye davalarıyla dolup taştığını ve en önemlisi de ev sahibi ile kiracı barışının bozulduğunu belirtti.

Kireçci sosyal medya hesabı X'ten kiralardaki söz konusu uygulamayla ilgili 'Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı.' diyerek 'işin sonu nereye varır?' diye sordu. İşte  Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Kiraya sınırlama kaldırıldı.

Sonucu ne oldu?

Kiralar astronomik düzeye ulaştı.

Mahkemeler tahliye davalarından geçilmez oldu.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ev sahibi - kiracı barışını çok güzel bozdular. 

Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı.

İşin sonu nereye varır?

Kira bedelleri İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 arttı! Kiralık konutta yükseliş hız kesmedi!

En düşük ve en yüksek ortanca kira değeri hangi illerde? Ev kiralayacaklar aman dikkat!

Geri Dön