14 / 10 / 2024

Kiralarda fark 10 bin TL’ye çıktı! MÜSİAD’dan bölgesel asgari ücret talebi geldi!

Kiralarda fark 10 bin TL’ye çıktı! MÜSİAD’dan bölgesel asgari ücret talebi geldi!

Asgari ücret zammı merakla beklenirken, MÜSİAD'ın ortaya attığı "bölgesel asgari ücret" önerisi büyük tartışma yarattı. Mega kent İstanbul başta olacak şekilde hayat koşullarının ağır olduğu şehirlerle geçim şartlarının görece daha kolay olduğu Anadolu kentlerini ayıran teklif kamuoyunu da ikiye böl




Milyonlarca çalışan, 2025 yılındaki asgari ücret zammı ne olur sorusuna odaklanırken, asgari ücret ile ilgili tahminler de peş peşe geldi.

TGRTHaber’de yer alan habere göre gündemden düşmeyen yüksek enflasyon sebebi ile zam konusunda beklentiler yüksek fakat Hükümet 'in bu konuda nasıl bir tutum izleyeceği henüz netlik kazanmadı.

Durum böyle olunca asgari ücret ile ilgili olarak ortaya pek çok öneri atılırken Müstakil İş Adamları Derneği'nin sunduğu teklif de büyük tartışma başlattı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı daha önce 1951-1974 seneleri arasında uygulanan 'bölgesel asgari ücret' uygulamasını yeniden gündeme getirdi.

"EV KİRALARINDA FARK 10 BİN TÜRK LİRASI”

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Anadolu'da geçim şartları ve kira dengesinin daha iyi olduğu düşencesinden hareketle, “Anadolu’nun hem geçim şartları daha iyi hem kira bedelleri daha düşük. Kiradan dolayı 10 bin Türk Lirası fark ediyor. Asgari ücretin 3’te 2’sine çalışırım diyenler var” diye konuştu.

Kiralarda fark 10 bin TL’ye çıktı! MÜSİAD’dan bölgesel asgari ücret talebi geldi!

Türkiye'de geçmişte 23 sene boyunca uygulanan bölgesel asgari ücret sisteminden Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde vazgeçilmişti.  

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret 2024 yılında bir defa zam aldı. 2025 Ocak ayı için pazarlıklar aralık ayının başında başlayacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Komisyonu, toplanarak merakla beklenen asgari ücrete karar verecek. 

ASGARİ ÜCRET GİDEREK ERİYOR

Konu ile ilgili olarak yapılan son dakika hesaplarına göre, bu yılın başında 17 bin 2 Türk Lirası'na yükselen asgari ücretin reel alım gücü ekim başı itibarıyla 12 bin 514 Türk Lirası'na kadar geriledi.  2024 yılının Temmuz ayında 12 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli maaşının alım gücü de yerinde durmazken, 3 ay gibi bir sürede bin 24 lira eridi ve 11 bin 476 Türk Lirası'na indi. 

 

Bursa Yıldırım'da 121 gayrimenkul 340 milyon TL'ye satılıyor! KDV'den muaf! 

Akbank son tarih 31 Ekim 2024 diyerek açıkladı! Hesaplara 17 bin 500 TL yatırılacak!

Elinde altın olanlar aman dikkat! Altın için flaş düşüş uyarısı geldi!


Geri Dön