26 / 06 / 2024

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.



TÜİK Mayıs 2024 enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte 2024 kira artış oranları da belli oldu. Kira artış oranı yüzde 62,51 olarak açıklandı. Ancak zam sınırlaması nedeniyle  bu artış sadece iş yerlerinde uygulanıyor. Milyonlarca kişi ise  kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırlamasının 1 Temmuz’da sona erip ermeyeceğini merak ediyor. 1 Temmmuz itibariyle  zam sınırlaması kalkarsa, kira zamları TEFE TÜFE rakamlarına göre belirlenecek.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilimli bekleyiş sürerken, Avukat Yankı Büyüksezer,  https://x.com/yankibuyuksezer X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kira artışlarından sınırın önce yüzde 35 sonra yüzde 50 şeklinde kademeli olarak kaldırılabileceğini söyledi. Büyüksezer, iş yerlerindeki artış oranının yüzde 62,51 olduğunu bunun da enflasonda beklenen düşüşün sağlanamadığını gösterdiğini söyledi. Büyüksezer, Haziran verilerinde de iyileşme sağlanamazsa kira sınırının kalacağını ancak yüzde 50’ye çıkarılabileceğini belirtti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

 

Haziran 2024 kira artış oranı resmen açıklandı! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? 

Borsada Haziran ayında temettü ödeyecek şirketler

İstanbul'daki konut fiyatları Mertens'e de pahalı geldi: Satın almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık!

 


Geri Dön