01 / 07 / 2024

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 



Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve sık sık gündeme gelen kira artışında son 2 yıldır uygulanan yüzde 25 sınırlaması bugün resmen sona erdi. Söz konusu zam sınırının sona ermesiyle birlikte de pek çok kişi bundan sonra ne olacağını merak ediyor.

Haber Global'den Sibel Gülersöyler imzalı habere göre konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar söz konusu zam sınırının kalkmasının ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların artacağını belirtiyor.

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira artışlarında iki senedir uygulanan yıllık yüzde 25 kira zam sınırlaması bugün itibarıyla sona erdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre bugünden itibaren kiralara TÜFE oranında zam yapılacak. Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Haziran 2024 enflasyonunun 3 Temmuz'da açıklanmasıyla beraber yıllık TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) oranı da netlik kazanmış olacak.

Söz konusu zam sınırının kalkmasıyla beraber yeni dönemde piyasayı nelerin beklediği de pek çok yurttaş tarafından merak ediliyor. Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken konut sahibi ile karşı karşıya kalan kiracıları yeni sorunların beklediği belirtiliyor.

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

ZAM SINIRININ KALKMASI PİYASAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Konut sahipleri bir süredir kiraları senelik peşin isterken ve ayrıca bunun dışında bir de çıkış taahhütnamesi imzalatırken zam sınırının kalkmasının piyasayı nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.  

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar Avukat Sinan Keskin ise yüzde 25 sınırının kaldırılmasını olumlu bulduğunu dile getirdi.

Sinan Keskin açıklamasında ekonomide olduğu gibi, konut piyasasının da normalleşmenin başlaması gerektiğini belirterek, yüzde 25'lik kira zammı kısıtlaması, kiracı mağduriyetinden; ev sahiplerinin mağduriyetine doğru evrildiğini söyledi.

Açıklamasında zam sınırının kaldırılması ile her ay açıklanan TÜFE oranında kira artışları yapılabileceğini dile getiren Sinan Keskin, "Kiracıların, artış oranını tam yapmamaları halinde eksik ödenen bedelden dolayı haklarında icra takibi başlatılabilir ve söz konusu  bu durumda  aynı zamanda tahliye nedeni sayılır." dedi.

 

Yastık altında altını olanlar dikkat! 81 ilde geçerli yeni uygulama başladı! Kuyumcular artık bu altınları almayacak!

Uzmanından araziye ev yapmak isteyenlere uyarı: Her kuşun eti yenmediği gibi her tarlaya da ev yapamazsınız!

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 


Geri Dön