Kent Haberleri

Kiralık araçlara talep arttı! Aylık araç kiralama 25 bin liradan başlıyor!

Kurban Bayramı tatili öncesinde kiralık araçlara talep arttı. Aylık kiralama ücretleri 25 bin TL'den başlarken uzamanlar dolandırılmamak için uyarılarda bulundu. İşte uzmanlardan araç kiralayacak kişilere öneriler...Sektör temsilcileri ve uzmanlar yükselen talep sebebiyle dolandırıcıların da harekete geçtiğini ifade ederek, araç kiralamak isteyenleri ucuz gördükleri ilana şüpheyle yaklaşmaları konusunda uyarıda bulundu

Kurban Bayramı tatiline kısa süre kala araç kiralama firmalarında yoğunluk yaşanıyor. Sektör temsilcileri ve uzmanlar yükselen talep sebebiyle dolandırıcıların da harekete geçtiğini ifade ederek, araç kiralamak isteyenleri ucuz gördükleri ilana şüpheyle yaklaşmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yaz sezonunun yanında bir de Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber araç kiralama firmalarında yoğunluk yaşanmaya başladı.

Firmalar bayrama kısa süre kala ellerindeki tüm araçlara rezervasyon yapıldığını duyurdu. Peki, araç kiralama ücretleri ne kadar, kaç TL? Araç kiralarken dolandırılmamak için ne yapılması gerekiyor? İşte detaylar...

AYLIK KİRALAMA 25 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Araç kiralayacaklar sahte sitelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran firma sahipleri, araç kiralayanların özellikle şubelerden gelip araçlarını alması gerektiği yönünde dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Araç kiralama firması sahibi Enes Bayram, bayram sebebi ile talebin arttığını kaydederek şu anda en uygun olan aracın aylık kirasının 25 bin liradan başladığını söyledi. Bayram, "Model yükseldikçe fiyatlar da yükseliyor tabii ki. Günlük araç kiralarımız da bin liradan başlıyor" diye belirtti.

SENET, DEPOZİTO VE AÇIK ÇEK DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

Uzmanlar ise bayram yoğunluğundan yararlanmak isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Uzmanlar, açık çek, senet ile depozito dolandırıcılığına karşın kurumsal firmaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, araç kiralayanların ödeme gerçekleştirirken dikkatli olması gerektiğini kaydederek araç kiralama sürecinde açık çek veya kredi kartıyla provizyon çekilmesinin riskli olduğunu ifade etti.

Kurumsal olmayan firmalara karşı vatandaşları uyaran Ağaoğlu, kiralık araç fiyatlarının çok arttığına dikkat çekerek, "İşte bu nedenle tüketiciler riske giriyor, ucuz gördükleri ilanlara yöneliyorlar. Dolandırıcılar başka siteyi kopyalayıp, başka yerden aldıkları otomobil resimleri ile ucuz fiyattan ilan verip, paraları aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar" diye konuştu.

Mayıs 2023'te 223 bin 541 aracın trafiğe kaydı yapıldı! Trafikteki toplam araç sayısı 220 bin 187 arttı! 

Milli Emlak 38 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! Resmen açıklanan bu tarihi ve saati kaçırmayın!

Büyükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 140,5 arttı! Fiyatlar ise 35-145 bin lira arasında!