29 / 04 / 2024

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...



Kiralık ev arayan binlerce kişi ilan sitelerinden kiralık ev arayışlarını sürdürüyor. Bazı dolandıcılar ise kiracıları tuzağına çekebilmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Bunlardan biri de Girne'de meydana geldi. 'Girne Kiralık evler' sosyal medya hesabı üzerinden 6 kişi dolandırıldı.

KİRALIK EV ARAYANLARI TUZAĞA DÜŞÜRDÜ!

Girne Kiralık Evler" sosyal medya hesabı üzerinden altı kişiyi dolandırdığı tespit edilen Hüseyin Şanverdi için soruşturma başlatıldı.

Girne’de ev kiralamak isteyen 6 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Hüseyin Şanverdi yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre; Mahkemede zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis memuru Kazım Sevinç, zanlının 03-08 Nisan 2024 tarihleri arasında, Lefkoşa ve Girne’de herhangi bir yetkisi olmadığı halde fotoğrafları çekip paylaştığı apartman dairelerini kiralamak maksadı ile Facebook sosyal paylaşım platformunda "Girne Kiralık Evler" isimli kullanıcı hesabı kurup paylaşım yapması sonucunda, paylaşım üzerinden daire kiralamak için kendisi ile iletişime geçen dört ayrı kişiden kira ve depozito bedeli olarak toplamda 15 bin TL ve 9 bin 700 sterlin nakit paraları sahtekarlıkla temin ettiği gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, ilk etapta 3 gün tutukluluk emri alındığını belirtti. Polis memuru Sevinç, bu süre içerisinde zanlı hakkında iki şikayetçi daha ortaya çıktığını belirtti.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun!  Kiralık evler hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

KİRACILARDAN KİRA VE DEPOZİTO ALDI!

Polis, zanlının daire kiralamak için kendisi ile iletişime geçen iki ayrı kişiden daha kira ve depozito bedeli olarak toplamda 2 bin 930 sterlin ve 37 bin 100 TL nakit paraları sahtekarlıkla temin ettiği ettiğini belirterek, soruşturma maksatlı 7 gün ek süre istedi. Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

İki şehirde kiralık 11 gayrimenkul! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!


 


Geri Dön