Kira

Kiralık ev bulamayan mağdur kiracı isyan etti: Tek çarem memur kefil bulmak! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olaylardan sonra ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor. Bazı ev sahipleri ise kiracılardan farklı taleplerde bulunuyor. Buna bir örnek de Antalya'da 15 gündür ev arayan mağdur kiracıdan geldi... 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olaylar gündemden bir kez olsun düşmüyor. Ev sahipleri, evlerini artık kiracıya vermek istemiyor ya da kiracılardan bir çok evrak belge istiyor. Buna bir örnek Antalya'dan geldi. Kirasını ödeyemen bir kiracı ev sahibi tarafından tahliye edildi. 15 gündür ev arayan vatandaş ev kiralayabilmek için memur kefil istendiğini söyledi. 

15 GÜNDÜR KİRALIK EV ARIYOR

Antalya'da 3 ay çalışamadığı için kira ödeyemeyince evden çıkarılan ve 15 gündür bir apartmanın bahçesinde kalmaya başlayan Sibel Baykara (39), sokak sokak gezerek yaşayabileceği bir daire arıyor. Baykara, 'Ev sahipleri, ev vermek istemiyor. Tek çarem artık bir memur kefil bulmak' dedi.

 

KİRASINI ÖDEYEMEDİ, TAHLİYE EDİLDİ

Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi Sibel Baykara, geçen yıl şubat ayında Aksoy Apartmanı'nın 2'nci katına taşındı.

Eşinden ayrı 2 çocuğuyla birlikte yaşayan, mülk sahibine 7 bin 500 lira kira öderken 1 yılı dolan Baykara'nın kirası, 8 bin 750 lira oldu. 3 ay önce rahatsızlanan ve tedavi sürecinde çalışamayan Baykara, bu süreçte kirasını ödeyemedi. Kiracısını telefonla arayan Mahmut A., evi en hızlı şekilde tahliye etmesini söyledi.

EŞYALARINI DIŞARI ATTILAR

Kirasını çalışamadığı için ödeyemediğini, en kısa sürede toplu ödeme yapacağını söyleyen Baykara'yı dinlemeyen ev sahibi, evin tahliye sürecini başlattı. 15 gün önce eve gelen icra memurları, eşyaları dışarı çıkartıp evi tamamen boşalttı.

çocuğuyla sokakta kalan Sibel Baykara, eşyalarını daha önce oturduğu apartmanın bahçesine istifleyip, geceleri kanepede uyuyor. Çocuklarını babalarına gönderen Sibel Baykara'ya komşuları destek oluyor.

Ankara'da kiralar uçtu! Ankara'nın 4 ilçesinde kiralar 20 bin lirayı geçti...

Yüzde 25 kira artış uygulamasında acı reçete: Kiralık ev sahipliği yatırımı sona erdi!

Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat açıkladı!