27 / 04 / 2024

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.



Ünivseriste kayıtlarının başlamasına sayılıg ünler kala binlerce öğrenci kiralık ev arayışına girdi. Fahiş kiralar ve ev bulamama sorunu öğrenciler için sorun haline gelirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, buna çözüm olarak yurtların kapasitesini artırma kararı aldı.

YURTLARIN KAPASİTESİ 1 MİLYONA YÜKSELTİLECEK!

Üniversitelerde kayıtlarına az bir zaman kala öğrencileri en çok zorlayan ise kiralık ev bulmak ve fahiş kiralar oldu. Bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitesini artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Hedef 800 bin yatak kapasiteli devlet yurtlarında kapasiteyi kısa sürede 1 milyona çıkarmak.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla barınma telaşına düşen öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB),  hazırlıklarını hızlandırdı.  Bununla ilgili özel yurtlardaki atıl kontenjanlar devreye sokularak ilk etapta yurt kapasitesini 1 milyona yükseltmek hedefleniyor

Tercih dönemi sonuçlandıktan sonra üniversitelerde önümüzdeki hafta başlayacak kayıtlara paralel GSB, yurt kapasitesini artırmak için çalışmaları hızlandırdı

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

ÖZEL YURTLARLA GÖRÜŞME SAĞLANDI!

Türkiye genelindeki 800 bin yatak kapasitesine sahip bakanlığa bağlı yurtlara, artan kiralar nedeniyle bu sene başvuruda artış bekliyor.

Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte faaliyete girecek yeni GSB yurtlarının yanı sıra bazı özel yurtların kiralanması, bazı özel yurtlarda boş kalan kapasitelerinin de değerlendirilmesi üzerine çalışmalar yürütülüyor.

Özel yurtların bazı illerde neredeyse yüzde 50 kapasite ile hizmet verdiği ve önemli bir altyapının atıl kaldığı ifade ediliyor. Özel yurtlarla görüşmelerini sürdüren bakanlık, yurtlara başvuran öğrencilerin açıkta kalmaması için yurt kapasitesini ilk etapta 1 milyona çekmeyi hedefliyor.

Edinilen bilgilere göre, kiralama seçeneği hayata geçirilirse fiyatlandırma KYK ücret sınıflandırmasına uygun olacak. 

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL'den başlıyor!

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

 


Geri Dön