Kent Haberleri

Kiralık ev sayısı azalıyor! Yakında kiralık ev bulunamayacak! İşte nedeni...

Kiralardaki yüzde 25 artış sınırlaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Rayiç bedeli altında evlerini kiraya veren ev sahipleri yeni dönemde de evlerini artık kiraya vermek istemiyor.

Milyonlarca ev sahibi yüzde 25 kira artış sınırlamasından dolayı mağdur oldu. Son iki senede evleri rayiç bedelinin altında kalan ev sahibi mağdurları yeni dönemde de evlerini artık kiraya vermek istemiyor. Ev sahibi mağdurları  kiralık konut piyasası için de uyarıda bulundu. Yakında kiralık ev bulunamaycağını söyleyen ev sahipleri bunun nedenini 'ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor' olarak açıkladı. 

Kiralık konut sayısının azaldığı şu günlerde, söz konusu konuya dikkat çeken ev sahibi mağdurları inşaat maliyetlerindeki artıştan dolayı olmayıp, bunun asıl nedeninin ev sahiplerinin artık evlerini kiraya vermek istememesine bağlıyor. 

Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı X'ten kiralık ev sayısının azalmasının nedenini şöyle açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru

Kiralık ev sayısının azalmasının sebebi sadece yükselen inşaat masrafları değil, bizler bunu 2 senedir söylüyoruz yakında kiralayacak ev bulamayacaksınız davalık olmayın ,bu enflasyonda % 25 yapmayın anlaşın diye. Evini dava yoluyla geri alan ev sahipleri artık kiraya vermiyor. Talep var ev yok kiralar daha da yükselecek.

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Emlakçılardan şok açıklama! Kiracılar ev sahiplerine kira teklifi yapmaya başladı!