27 / 04 / 2024

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri altüst etti. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme



Kiralık evlerde yeni dönem resmen başladı, tatil mekanlarındaki otelleri zora sokacak gelişme yaşandı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Antalya'da, kira ve konut fiyatları, okullarda yabancı öğrenci sayısındaki artışın yanı sıra, Rus ve Ukraynalıların açtığı şirket sayısı da ciddi oranda arttı. Konut alımındaki rekordan sonra bir rekor da kentte şirket kuran yabancı yatırımcı sayısında yaşandı. 

Rus yatırımcıların geçen yıl açtığı şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 527, Ukraynalıların ise yüzde 155 artış yaşandı. Sigortalı yabancı işçi sayısında da Rus ve Ukraynalılar ilk 5 içerisine girmiş oldu. AÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilal Erkuş, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Antalya'daki değişimi açıkladı.


Geri Dön