Emlak Konut

Kiralık evlerdeki akılalmaz oyun! Duyunca ağzınız açık kalacak! Bakın neler yapıyorlarmış!

Son dönemde konut sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin çok sayıda olay yaşanıyor. Bazı konut sahiplerinin kiraları artırmak veya kiracıları evlerinden çıkarmak için başvurduğu yöntemler akıllara durgunluk verdi. Kiralık konutlardaki zamma yüzde 25'lik sınır getirilmesinin ardından bazı konut sahipleri kiraları yükseltmek veya kiracılarını çıkartıp evleri daha yüksek fiyata kiraya vermek için çeşitli yöntemler aramaya başlamışlardı

Konut sahipleriyle kiracılar arasındaki gerginliklere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Kiralık konutlardaki zamma yüzde 25'lik sınır getirilmesinin ardından bazı konut sahipleri kiraları yükseltmek veya kiracılarını çıkartıp evleri daha yüksek fiyata kiraya vermek için çeşitli yöntemler aramaya başlamışlardı. Fakat son olarak gündeme gelen yeni bir yol ise 'pes' dedirtti.

Uygun fiyata kiralık konut bulmanın neredeyse hayal olduğu büyük illerde bazı konut sahipleri akılalmaz bir oyun oynamaya başladı. Oynanan bu oyuna göre söz konusu konut sahipleri artık kiracı seçmenin de ötesine geçerek açık artırmaya gidiyor.

İşte 'Bu kadar da olmaz' dedirten kiralık konutlardaki 'yeni dönem'in ayrıntıları...

KİRALARDA AÇIK ARTIRMA DÖNEMİ

Kiralık konutlardaki yeni uygulama şaşırtıcı olsa bile tamamen gerçek. Yüzde 25 sınırından fazla artış yapmaya çalışan ev sahipleri, kiracıyı evinden çıkartmak isteyenler derken şimdi de kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı. Konut sahipleri bu oyunla hem ev kirasını yükseltiyor hem de bir türlü düşmeyen kira fiyatlarını daha da içinden çıkılmaz duruma sokuyor.

KİRACILAR ARASINDA YARIŞA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar “Acımasızca davranıyorlar. Kiracının yerine bir de koysalar kendilerini aynı şeyi yaparlar mı?” derken “Karşı tarafı da düşünmekte yarar var” yorumunu yaptı.

Bir başka vatandaş ise “Antalya’da, büyükşehirde 12 bin 500 lira kiramız vardı. Bırakıp geldim. Yabancı turistler de çok geldi. Kiraların artması ile birlikte konut fiyatları da arttı” şeklinde konuştu.

Konut sahipleri ve kimi emlakçılar, kiracılar arasındaki kira yarışını kızıştırmak için o oyunu oynamaya başladılar. Açık artırma benzeri sistem kira fiyatlarına da doğrudan yansıyor.

Bir kişi duruma tepki göstererek “Komşum aç iken yatamazdı insanlar, şimdi tam zıttı komşu aç kalmış fakat o biraz daha aç kalsın ve ben de biraz daha doyayım diye uğraşıyor” dedi.

UZMANLAR UYARDI! ŞİKAYET EDİLEBİLİR

Diğer yandan uzmanlar da konuya ilişkin vatandaşları uyardı. Açık artırma oyununa yönelen konut sahiplerinin Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine şikayet edilebileceği vurgulandı.

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!

Aile Bakanlığı öyle bir duyuru yaptı ki! Tek seferde 25 bin, 10 bin ve 5 bin TL ödeme yapılacak! Bu parayı mutlaka alın!

Aile Bakanlığı müjdeyi az önce verdi! 86 belediyeye 6 bin personel alınacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!