04 / 09 / 2024

Kiralık konut sistemi bozuldu! Kiralar yükselecek, kiracı ve konut sahibi problemleri hemen bitmeyecek!

Kiralık konut sistemi bozuldu! Kiralar yükselecek, kiracı ve konut sahibi problemleri hemen bitmeyecek!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilimi artırdı. Bu uygulamanın konut kiralık sistemini bozduğunu söyleyen ekonomist Hatice Kolçak, kiracı ve konut sahibi problemlerinin hemen çözüme kavuşmayacağını belirtti.



Ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihine kadar son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Bu sistemle kiracı ile ev sahipleri arasında gerilim yükseldi. Olaylar çok ciddi boyutlara gelirken sonu ölümle sonuçlanana olaylar dahi yaşandı. Bu uygulamanın kiralık konut sistemini bozduğunu söyleyen ekonomist Hatice Kolçak, sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Ekonomist Hatice Kolçak, yüksek enflasyon ve kira sınırlamasının kiralık konut sistemini bozduğunu ve düzelmesinin zaman alacağını açıkladı. Kiralık konut sıkıntısının hala devam ettiğini altını çizen Kolçak, kira bedellerinin yükseleceğini söyledi. İşte Kolçak'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Hatice Kolçak  @haticekolcak

Maalesef yüksek enflasyon ve kira sınırlaması kiralık konut sistemini bir kere bozdu ve düzelmesi zaman alacak. Davaların neticelenmesi sonuca ulaşması da en az 2-3 yıl sürer.

Kiracı mal sahibi problemleri hemen bitmez..
Demek istedğim Kiralık konut tarafında sıkıntı devam ediyor. Hem eski mağduriyetler hem de arz tarafında yeterli konut olmaması, alım gücü düştüğü için konut alamayanlar kiralık talebini yükseltiyor bu da fiyatların en azından yeni verilecek olanların fiyatlarını yükseltiyor..

 

Konut yatırımcısı rotayı Antalya'ya çevirdi!

Yüksek kiralara ATEM'den çözüm önerisi: Semte göre tavan ve taban uygulamasına geçilmeli!

Konut satışlarında durgunluk yaşanırken, kira bedellerindeki artış sürüyor!

Geri Dön