Emlak Konut

Kirasını ödeyemeyenlere hayat kurtaracak yardım! Kimliğinizi alıp PTT'ye koşun!Bakanlık hızır gibi yetişti!İşte detaylar

Kirasını ödemekte sorun yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik anlamda sorun yaşamamaları için 2 bin 600 lira tutarında kira yardım ödemesi yapılıyor. 2023 yılı ile birlikte birçok ev sahibi, kiralara zam yaptı

Dar gelirli insanlara devlet tarafından birçok yardım imkânı sunuluyor. 2023 yılı ile birlikte birçok ev sahibi, kiralara zam yaptı. Bunun yanında var olan ev kiralarını ödemekte zorlanan insanlar yapılan zamlarla birlikte çok daha sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ihtiyaç sahibi insanlara kira yardımı sunmaya başladı.

Yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden yaptıkları başvuru sonucunda yardımlardan faydalanabilecekler.  Bakanlığın yapacağı kira yardımının 2 bin 600 lira civarında olması bekleniyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kirada oturan vatandaşlara yapacağı kira yardımı için e-devlet üzerinden başvurmak yeterli olacak.

Peki kira yardımından kimler yararlanabilir? Başvurular nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞA 2 BİN 600 LİRA YARDIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada ihtiyaç sahibi insanlar için kira destek ödemeleri yapılacağını ifade etti. Yapılan kira yardımı en düşük 1500 lira, en yüksek 2600 lira olarak belirlendi. Bir yıl boyunca destek ödemelerinden yararlanılabilecek başvuru için hane halkından bir kişinin başvuruda bulunması yeterli olacak. Kira yardımından yararlanmak için ilk önce e-devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan vatandaşların 15 gün içerisinde IBAN numaralarına para yatırıldığı gibi ayrıca IBAN numarası olmayan ihtiyaç sahipleri T.C. kimlik kartları ile PTT üzerinden paralarını alabilecek. Ödemeler 12 ay boyunca düzenli yapıldığı için bir kişi 2600 lira tutarında kira yardımı almaya hak kazanmışsa bir yılda toplam 31.200 lira ödeme almış olacak.

 

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Kira yardımlarından yaralanmak için bazı şartları taşıyor olmanız gerekiyor. İşte şartlar:

Bir işte çalışmıyor olmak,

Başka bir destek ödemesinden yararlanmıyor olmak,

Taşınır veya taşınmaz bir malının olmaması,

Fakirlik sınırının altında olmak,

Aylık gelirinin olmaması,

Şartlarını sağlayan vatandaşlar 15 gün içerisinde kira yardımları hesaplarına yatırılacak.

Kira destek ödemesine bu bağlantıya tıklayarak başvurabilirsiniz.

Aile Bakanlığı’ndan gençlere son dakika müjdesi! 2023’te PTT’den hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınızı kontrol edin!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Başvuru yapanlara 4 bin TL’ye kadar maaş! Kimliğinizi alıp bu parayı almaya koşun!