22 / 07 / 2024

Kirasını otomatik ödeyene Fortis'ten sigorta hediye

Kirasını otomatik ödeyene Fortis'ten sigorta hediye

Fortis Bank otomatik fatura ödemeyle kira ödeme talimatı veren müşterilerine 3 bin TL'lik eşya sigortası hediye ediyor




Türkiye'de ilk kez kira ödemeleriyle fatura ödemelerini bir araya getiren ve 4 Eylül'e kadar devam edecek olan kampanya ilk bin kişiyle sınırlı. Kampanyadan yararlanmak için altı aylık kira ödeme ya da kira gelir talimatının yanı sıra en az iki fatura için otomatik ödeme talebinde bulunmak gerekiyor. Fortis Bank Türkiye'de daha önceden otomatik ödeme talimatı olanlar, talimatlarını altı ay ve iki faturaya tamamlayarak kampanyaya katılabiliyor.

Zorlu Enerji'nin rüzgâr  santralı üretime başladı
Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim'in Osmaniye'de inşası devam eden rüzgâr santralının toplam 17.5 MW kapasiteli ilk yedi türbini, üretime başladı.

Yapımı tamamlandığında 135 MW kapasiteyle Türkiye'nin tek alanda kurulu en büyük santrali hakkında Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa şunları söyledi:
“Yıl sonuna kadar 54 türbinin montajını tamamlayarak santralı devreye almayı planlıyoruz. Toplam yatırım bedeli 200 milyon euro olan santralımızdan yılda 500 milyon kWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz.” Zorlu Enerji Grubu, ayrıca Osmaniye'nin Sarı tepe ve Demirciler mevkiinde 50 MW ve 60 MW'lık  iki rüzgâr santralı lisansına da sahip.

İspanyol Indra kâr açıkladı
Türkiye'de Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin açmış olduğu SMART ihalesini kazanarak mevcut radar sistemlerinin yenilenmesi ve yeni radarların yerleştirilmesi konusunda faaliyet göstermeye başlayan Indra, yılın ilk yarısında 108 milyon euro net kazanç açıkladı. İspanyol şirketin 2009'un ilk yarısına ait cirosuysa geçen yılın aynı dönemine kıyasla  yüzde 7 artış göstererek, 1.333 milyar euro'ya yükseldi. Indra'nın aynı dönemde kazanılan yeni ihalelerle birlikte alınan yeni siparişleri yüzde 4 artarak, 1.542 milyar euro'ya yükselirken,  şirketin vergi ve faiz öncesi karlılık durumu yüzde 7 yükselerek 152 milyon euro oldu.
Yeni kazanılan ihalelerden gelen iş yoğunluğu ile birlikte birikmiş siparişler 2.607 milyar euro değerine yükselerek, yüzde 6 oranında büyüme ve son bir yılda yüzde 100'den fazla büyüme gösterdi.
Milliyet


Geri Dön