Kiraz üreticilerine zirai ilaç desteği verildi!
Malatya'da kiraz üreticilerine kiraz sineğiyle mücadele için zirai ilaç desteği sağlandı. İşte detaylar...
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da çiftçilere, kiraz sineğiyle mücadele için zirai ilaç desteği verildi.
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, şu anda 600 litre zirai ilaç teslim edildiğini belirterek, "Bir litre zirai ilaç 3 ton suya katılıyor. İlçemizde 1800 ton ilaç atılacak." dedi.
İşte desteğe ilişkin merak edilenler...
Malatya'nın kayısıdan sonra önemli geçim kaynaklarından olan kirazda kaliteyi korumak ve üreticilere destek olmak için harekete geçen iki ilaç firması bölgeye ücretsiz zirai ilaç desteğinde bulundu.
Yurt içi ve dışından yoğun talep alan, coğrafi işaret tescilli "Malatya dalbastı kirazı"nın depremzede üreticileri, bu firmaların desteğiyle kiraz sineğine karşı zirai mücadele edecek.
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, şubat ayı ile ve mart ayının kentte zirai mücadele için önemli aylar olduğunu belirtti. Solmaz, depremden ötürü evleri yıkılan çiftçilerin bir kısmının kenti terk ettiğini, ilde bulunanların ise ilaca ulaşamamaları sebebiyle kayısıda monilya hastalığının etkili olduğunu aktardı.
Aynı durumun kirazda da yaşanmaması için çalışma başlatıldığını ifade eden Solmaz, "Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, kirazda da böyle bir durum yaşamamak için firmalardan promosyon desteği vererek Yeşilyurt'ta kiraz sineğiyle mücadele için büyük destek sağladığı bilgisini aktardı.
Hasdemir "Çiftçilerim adına Hasdemir ve destek veren ilaç firmalarına teşekkür ederim" dedi.
Bu ilaçları sağlayanların Malatya'nın ve Türkiye'nin geleceğini sağlayan insanlar olduğunu ifade eden Hasdemir bu insanların yardımlaşmayı seven insanlar olduğunu söyledi.
BAKANLIĞIN DESTEĞİYLE FORAMEN TUZAKLARI KURULDU!
Kiraz sinekler ile mücadele için foramen tuzakları kurduklarını, sinekler görüldüğünde ilaçlamaya başlanacağını ifade eden Solmaz, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla bu tuzakları kurduklarını aktardı.
Kiraz sineğinin ilk çıktığı bölgelere astıkları tuzakları günlük takip ettiklerini söyleyen Hasdemir, "İlk gördüğümüz kiraz sineğiyle birlikte ilaçlama başlayacak. Kiraz sineği giren kirazların ekonomik değeri sıfıra düşüyor, bunu önlemek için yetkililer desteklerini bizden esirgemedi. İlçede 15 bölgeye foramen tuzaklar kuruldu." dedi.
Şu an bize 600 litre zirai ilaç teslim edildiğini söyleyen Hasdemir, bir litre zirai ilaç 3 ton suya katıldığının bilgisini verdi.
Hasdemir son olarak şu ifadeleri kullandı; İlçemizde 1800 ton ilaç atılacak. Geçmiş yıllarda 1500 ton civarında ilaç atıyorduk. Bahçelerin yüzde 95'ini ilaçlayacağımızı düşünüyoruz. Kiraz sineği görüldüğü an çiftçilerimize bildireceğiz. Atacağımız ilaç kontak tesirli, ilaç atıldıktan sonra yağmur yağarsa ilacı yeniden kiraza atmamız gerekiyor."
Merkez Bankası'ndan seçim öncesi dolar talimatı! Dolar 21 TL oldu! Kimseye döviz satmayın!
İstanbul'da 3 adet arsa 8 taksitle satılıyor! 287 bin TL'den başlayan fiyatlarla...
Arnavutköy Merkez 1/1000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!