Ekonomi

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL'den satılıyor!

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın satışa başlaması kiraz severler tarafından merakla bekleniyor. Yılın ilk kirazı ise rekor satış ücreti ile can yaktı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ilk çıkan kiraz, fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Sezona iddialı bir giriş yapan kiraz, kilosuGeçtiğimiz yıllarda kiraz hasadı ilk olarak Sancaklıbozköy Mahallesi'nde yapılırken, bu yıl ilk hasat Aşağı Çobanisa Mahallesi'nde gerçekleştirildi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, Erkan Kiraz olarak bilinen ve normal mevsiminden önce olgunlaşarak toplanmaya hazır hale gelen kiraz, satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıllarda kiraz hasadı ilk olarak Sancaklıbozköy Mahallesi'nde yapılırken, bu yıl ilk hasat Aşağı Çobanisa Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yılın ilk kirazı olarak satışa sunulan kirazsın kilo fiyatı ise can yaktı.

Açık artırma yöntemi ile ilk alıcı ile buluştu

Şehzadeler ilçesindeki bahçesinde "Cristobalina" cinsindeki kirazlarını toplayan Yavuz Tun, 120 kilogram ürünle alım merkezine gitti. Yılın ilk kiraz ürünü için düzenlenen törene; Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak gibi önemli isimler de katıldı.

Törende yapılan açık artırmada, kirazlar kilosu 800 TL’den alıcı buldu. Toplamda 96 bin TL'ye satılan kirazlar, tüccar Hüseyin Çimen tarafından satın alınarak, İstanbul ve Ankara gibi illere gönderileceği açıklandı.

Manisa kiraz üretiminde önemli bir yere sahip

Manisa İl Tarım Müdürü Öztürk, yılın ilk kiraz hasadı olan Erkan Kiraz’ının satışı için düzenlenen törende yaptığı açıklamalarda ilin önde gelen tarımsal ürünü olan kiraz üretimine dikkat çekti. Öztürk, Manisa'nın Kuzey yarım kürenin ilk kirazını üreten şehirlerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, ilin toplam 48 bin 832 tonluk kiraz üretimi ile ülke genelinde 4. sırada yer aldığını vurguladı.

Öztürk, ilerleyen yıllarda kiraz üretiminin artarak devam edeceğine olan inancını da dile getirdi. Manisa'nın tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu ve ilin bu potansiyelini en iyi şekilde kullanarak tarımsal üretimde lider şehirler arasında yer almaya devam edeceğini ifade etti.

Meyve ve sebzedeki fahiş fiyat durdurulamıyor! Bir adet domates 6,28 TL'ye denk geliyor!

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?